Cărţi

Aici voi pune un link către cărţile pe care le-am citit cu o mică descriere a fiecărei cărţi în parte şi o părere personală asupra fiecăreia. Sper eu o părere obiectivă a acestora. Dacă aveţi cărţi pe care doriţi să le recomandaţi şi altor persoane, aici este locul unde puteţi face acest lucru.

———————————————————————————————————————————————

Ultima carte pe care am citit-o acum ceva timp cred să tot fie aproximativ o lună sau cam aşa ceva, este de la Osho si se numeste Farmacie Pentru Suflet, cadou de Crăciun de la o colegă de muncă, care cred ca a observat faptul că în ultimul timp citeam şi mi-a făcut cadou această carte. Cu ocazia asta îi mulţumesc încă o dată. Sincer, la început am fost puţin sceptic cu privire la carte, mai ales când am văzut titlul acesteia, dar niciodată nu judeca o carte după copertă, aşa că oricum nu aveam nimic de pierdut şi am început să o citesc.

Mie personal mi se pare o carte destul de interesantă, legată de meditaţie, relaxare, un alt mod de a privi lucrurile, dintr-o altă perspectivă, mai pozitivă. Partea asta mi-a plăcut. Ce mi s-a părut mie a fost faptul că se repetă destul de mult în practici, în idei, în esenţă să zicem. În fiecare capitol găseai cel puţin o idee din precedentul, nu venea cu nimic nou, inovator, decât foarte puţin, asa mi s-a părut mie.

Al doilea punct de vedere constă în faptul că dacă vrei să faci toate exerciţiile prezentate în carte, exerciţii de respiraţie, de control al emoţiilor, de purificare a trupului şi asa mai departe, nu îţi ajung 24 de ore. Dacă o zi ar avea aproximativ 36 de ore, atunci ai avea timp să pui în practică exact ceea ce ai citit, altfel nu ai nici o şansă.

Dar mi-a plăcut cartea şi nu mi-a părut rău că am citit-o.

Click pe imagine pentru câteva fragmente din carte.

———————————————————————————————————————————————

O altă carte pe care am citit-o în ultimul timp este Plânsul lui Nietzsche scrisă de Irvin D. Yalo, o carte foarte interesantă în care este prezentată deopotrivă inteligenţa lui Nietzsche şi pe de altă partea oarecum nebunia acestuia, dar nebunie este impropriu spus, mai multe inadaptarea lui la societate.

Acesta ajunge într-un final să se trateze la o clinică de specialitate din Vienna la un renumit doctor Breuer care este un prieten foarte bună cu Sigmund Freud. Dar nu ajunge la clinica respectivă de bună voie, ci influenţat de către o prietenă pe care ajunge să o urască după o anumită perioadă de timp.

Între timp, cei doi ajung să se trateze reciproc, doctorul Breuer ne mai fiind doctor, ci doar un pacient, iar Nietzsche fiind doctorul acestuia. O carte foarte interesantă care îţi pune conexiunile cerebrale la muncă, care îţi dă de gândit şi care te face să îţi pui întrebări cu privire la ceea ce se întâmplă sau s-ar fi putut întâmpla mai departe.

Aşadar acestea fiind spuse, vă recomand cu mare plăcere cartea, mie personal mi-a plăcut şi m-a pus pe gânduri în momentul când am citit-o.

 Click pe imagine pentru câteva fragmente din carte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s