De râsul plânsul.


Viaţa e o comedie, o comedie şi o dramă în acelaşi timp, dacă te priveşti din exterior este de râsul plânsul, râsul pentru ce viaţă penibilă ducem şi plânsul pentru că nu reuşim să o schimbăm sub nici o formă, sau dacă reuşim să o schimbăm este posibil să o facem mai rea decât a fost.

Deci stăm şi râdem şi plângem de noi în acelaşi timp pentru că suntem incompetenţi pentru a putea face ceva pentru noi înşine, în schimb facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a-i ajuta pe ceilalţi şi aşteptam cu mare interes şi cu mare nerăbdare să fim şi noi ajutaţi la rândul nostru, dat ajutorul încetează să mai apară.

De aceea viaţa este că într-o comedie de-a lui Caragiale în care omul este prost, un inadaptat social, care încearcă din răsputeri să dovedească ceva anume dar în zadar pentru că oricât ar încerca tot nu îi iese, este o cheiţă într-un mult mai amplu ansamblu al universului.

Noi degeaba ne amăgim cu speranţe că totul va fi bine, poate va fi până într-un anumit punct, după aceea totul va lua o altă întorsătură, cel mai probabil nu vom ştii ce să facem, nu vom ştii pe ce cale să apucăm şi cum am spus mai sus, totul va fi de râsul plânsul.

Sursele imaginilor le puteti găsi aici şi aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s