O gură spurcată.


Unii romani, nu toţi, pentru că nu îi băgăm pe toţi în aceeaşi oală, cred că din 10 cuvinte care le ies pe gură, 9 dintre ele sunt înjurături. Observ că neamul nostru are o imaginaţie foarte bogată şi scot înjurături din orice, din piatră seacă, din capra vecinului, gropi, garduri, lopeţi, tot ce le cade la mână şi poate fi folosit pentru a spurca pe altcineva.

Înjurăturile sunt la ordinea zilei, de exemplu dimineaţa când te trezeşti şi observi că ai întârziat la muncă, înainte tragi o înjurătură zdravănă, iar mai apoi te grăbeşti şi faci tot posibilul pentru a ajunge măcar cu mai puţină întârziere decât era prevăzut. Unii romani înjură ca la uşa cortului de dimineaţă până seara, dacă înjurăturile ar fi un sport olimpic, cu siguranţă am fi câştigători o dată la fiecare patru ani.

Să spunem că ai pierdut autobuzul, că ai spart ceva, ce faci prima dată, tragi o înjurătură bună, iar mai apoi te apuci să rezolvi problema. Să aduni ce ai spart sau să alergi după autobuz, depinde de ordinea în care s-au întâmplat lucrurile, iar evident în timp ce alergi după el, în gând încă îţi mai zburda câteva înjurături răzleţe.

Neamul Românesc e conceput pe baza înjurăturilor, dacă ne-ai luat înjurăturile ne-ai luat o bucurie, ne-ai făcut ziua mai tristă, ne-ai şters zâmbetul de pe faţă. Fie ce o fi cu viaţa noastră, cu România, cu toată lumea, dar înjurăturile să curgă, alea sunt bucuria noastră.

Sursele imaginilor le puteţi găsi aici şi aici.

Advertisements

7 comments

  1. din pacate, asa se spune ca romanii au cele mai multe si cele mai urate injuraturi din lume. si este adevarat. suntem cap de lista la asa ceva….

  2. injuraturile cica calmeaza. de exemplu daca te lovesti de coltul dulapului si injuri parca nu te mai doare asa tare. e dovedit stiintific.. 🙂

  3. @TaVy, am citit si eu asta la un moment dat pe undeva si acum am ajuns la aceeasi concluzie.
    @Robi, s-a dovedit stiintific acest lucru ?
    @evilgiul, la fel e si la mine la munca, din 2 in 2 minute auzi cate o injuratura.

  4. Barbatii ca barbatii ca de… A pierdut echipa favorita, masina gasita lovita in parcare … Dar sa vezi ce e la gura femeilor cand sunt ele in grupuletul lor vesel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s