Păşind spre umanitate sau ieşind din umanitate ?


Ce să fac, sau mai bine spus ce să facem? Dăm cu banul să vedem ce facem, dăm cu banul să vedem dacă mai suntem umani sau nu? Tragem la sorţi să vedem cine câştigă umanitatea? Un fel de loz în plic? Ar fi interesant că umanitatea să se câştige aşa, fără puţin efort, doar cu mult noroc. Da bun, aşa o câştigăm, scurt şi la obiect, care e cel mai norocos, bravo lui. Dar cei care o au deja şi vor să scape de ea, ei ce fac?

De ce să nu îi compătimim pe ambii şi pe cei care vor să o deţină şi pe cei care vor să o îndepărteze? Pentru că amândoi până la urmă sunt goi pe interior, pentru că undeva nu deţin această umanitate şi nici nu o vor deţine, până nu se vor hotărî de care parte a baricadei sunt, păşind sau ieşind? Pentru că aşa suntem, umani sau inumani, suntem seci în interior precum o tulpină de bambus.

Şi aşteptam, ce aşteptăm nu ştiu, un miracol, aşteptam să se întâmple ceva, pentru a face ceva, dar stăm degeaba, pentru că miracolul nu mai vine şi singurul miracol este cel care şi-l face omul cu mâna lui. Aşteptam de la altcineva să ne dea din umanitatea lor, dar sunt prea zgârciţi, au obţinut-o cu greu, iar acum o păstrează înăuntrul lor cu orice preţ, pentru că ştiu cât de valoroasă este.

În sfârşit un lucru a reuşit să umple golul din interior, iar de aceea nimeni nu vrea să împartă umanitatea cu alţii, de frică că ei vor rămâne fără, dar mai sunt şi unele persoane care renunţă la ea de bună voie, vor să fie goi pe dinăuntru, vor să scape de ea, pentru că lor li se pare umanitatea ca fiind un blestem. Au pătat-o iar acum s-au lepădat de ea, aşteptând ca alţii să o ia în locul lor, aşa pătată cum este.

Iar oamenii cum sunt însetaţi după ceea ce îşi doresc, nu le mai pasă cum obţin lucru respectiv, în ce stare se afla, moral şi fizic, vor doar să îl deţină, să umple golul din interiorul acestora. Aşadar umanitatea nu este pentru oricine, unii o vor, alţii fug de ea cu orice preţ ca şi când s-ar destrăma universul.

Deci ce facem, fugim de umanitate sau nu?

Sursele imaginilor le puteţi găsi aici şi aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s