Este război între oameni şi nimeni nu câştigă.


Este război între oameni şi nimeni nu câştigă din păcate sau din fericire, dezamăgitor este faptul că tot noi avem de pierdut, chiar dacă suntem de o parte sau de alta, de fapt nu există nici o parte, stânga sau dreapta, bine sau rău, ying yang şi aşa mai departe pentru că noi suntem oamenii de vină pentru ceea ce se întâmplă, de ce să dăm vina pe alţii, pe conducători, pe ţări?

Noi ne face lucrul ăsta cu mâna noastră, noi de războim unul cu celălalt, de certăm la cuţite pentru că mai apoi să ne împăcăm şi să ne cerem iertare şi asta dacă se acceptă scuzele de rigoare, dacă nu o luăm de la capăt pentru că suntem nişte animale orgolioase care mereu au dreptate pentru simplul fapt că am evoluat din alte fiinţe care nu au creierul atât de dezvoltat ca al nostru (da, cred în evoluţie şi în teoria Darwinistă).

Dacă suntem atât de evoluaţi, de ce ne facem acest lucru nouă înşine, de ce ne este atât de greu să ne temperăm, să ne calmăm, să încercăm să purtăm o discuţie cu cei din jurul nostru (sau chiar cu noi) fără a arăta cu degetul, fără a agasa, fără a scoate în evidenţă lucrurile negative a celor din jurul nostru? Probabil pentru că simţit nevoia de a ne afirma, de a dovedi faptul că suntem mai buni decât persoană de lângă noi. Dar nu ne gândim că poate persoana respectivă nu a avut norocul nostru, dar ce ne pasă, suntem superiori, intelectual, fizic şi asta ne face să ne simţim bine.

Aşadar este un război între noi, nu neapărat un război fizic, precum a fost o dată, este un război psihic mai mult, un război al afirmării, al superiorităţii financiare. În care toată lumea vrea să iasă triumfătoare şi cu capul sus, dar nimeni nu se gândeşte la mediocritatea în care se afla comparativ cu sine să spunem. Acest lucru se întâmplă de mult timp, acest război şi se va mai întâmplă şi de acum înainte.

Am vrut să subliniez doar firea umană, obişnuinţa cu care omul îl asupreşte pe un altul, nepăsându-i de nimic, de el, cei din jurul lui, de persoană asuprită. Interesându-l doar egoul, faptul că se simte bine, că este superior, că este triumfător. Este şi un fel de cer vicios începând de la cel mai mare până la cel mai mic, un fel de lanţ trofic în care cel din vârf devorează ceea ce este la baza lui.

Dar ceea ce vroiam să spun este faptul că: Este război între oameni şi nimeni nu câştigă.

Sursele imaginilor le puteţi găsi aici şi aici.

Advertisements

4 comments

  1. Da, foarte fain…imi place titlul la maxim…..”ESTE RĂZBOI ÎNTRE OAMENI ŞI NIMENI NU CÂŞTIGĂ.”…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s