A uita e omeneşte, la fel ca şi a greşi ?


Oamenii uită, fie că vor, fie că nu vor. Poate vor să uite un anumit lucru din trecutul lor, poate vor să uite o persoană, o întâmplare şi aşa mai departe, dar dacă încearcă să uite lucrul respectiv, nu încearcă să fugă de ei înşişi? Nu încearcă să ocolească ceea ce a fost, ceea ce s-a întâmplat? Când de fapt ar trebui să înveţe din ceea ce au trăit cum o perioadă de timp, dar nu, oamenii sunt oameni şi cu asta basta, nimeni nu face ceea ce trebuie, oricât de bună ar fi persoana respectivă.

Dar majoritatea vrem să uităm, de ce oare, nici noi nu ştim. Ne este frică de prezent, de viitor pentru că de fapt de împiedicăm de trecut, care se ţine scai de noi, de aceea vrem să îl uităm. Când colo, poate trecutul ne ajută să privim spre viitor, sau mai bine spus să trăim prezentul, pentru că până la urma doar o viaţă avem, nu mai multe şi consider că ar trebui să încercăm să o trăim din plin fără a ne mai uita în trecut.

Oamenii greşesc, chiar mult, dar până la urmă din greşeli învăţăm, ne ridicăm, ne scuturam şi o luăm de la capăt, pentru că nu avem de ales. Ne dăm bătuţi atât de uşor, unele persoane da, altele nu, depinde de firea fiecăruia până la urmă. Dar fiecare persoană este bună la ceva, nu există om pe pământul ăsta care să fie degeaba, cel puţin această este părerea mea, nu exist om, care să facă umbră pământului degeaba. Chiar şi cel de care am scris în articolul precedent, este pe pământul ăsta, cel mai probabil pentru a mă enerva pe mine, sau pentru a fi ascultat de alte persoane.

Deci nimeni nu este degeaba aici, fiecare face ceva, unii fac bine, alţii nu foarte bine, unii fură, alţii stau şi privesc la ei cum fac acest lucru. Dar până la urmă, a greşi este omeneşte, avem voie să greşim unul faţă de celălalt, faţă de societate faţă de tot ceea ce ne înconjoară, sau nu avem voie să facem acest lucru şi suntem siliţi să urmăm regulile impuse de mintea noastră cretină? (Aici mă refer strict la mine).

Sursele imaginilor le găsiţi aici şi aici.

Advertisements

2 comments

  1. Din moment ce regulile acelea exista in mintea ta mi se pare normal sa le.respecti,pentru ca mai mult sau mai putin ele sunt facut de tine sau daca nu acceptate de tine.Imi.plac postarile tale,sunt scurte,simple si la obiect.Intr-adevar fiecare are un scop in viata,nimeni nu face” umbra pamantului degeaba”,dar problema se pune in descoperirea scopului fiecaruia.(Ti-am spus ca vei avea un cititor in plus)

  2. Din seria :”Unde sa ne mai ascundem cand fugim de noi?”…a uita…este un mecanism de aparare…de fapt, nu uitam nimic…ascundem doar in cufere inchise cu 3 randuri de lacate, sperand, asa cum bine zici tu, ca ceea ce ascundem cu atata patima, sa ramana acolo si sa ne lase sa traim linistiti…prezentul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s