Aşa suntem noi ?!


Suntem aşa fragili, părem duri la exterior, părem rezistenţi, părem că suntem indestructibili, când de fapt nu este aşa, când de fapt ne frângem ca o frunză toamna, ca o trestie bătută de vânt. Nimic nu este ceea ce pare, la fel nici noi nu suntem ceea ce părem, totul poate dispărea la o singură bătaie de palme, la un singur pas greşit.

Avem la exterior scutul acesta numit caracter care ne apără de tot ceea ce se afla în jurul nostru, iar la interior suntem moi şi sensibili, de aceea nimeni nu îşi arată adevărata “fata” a sentimentelor, de teamă să nu fie rănit. Suntem precum nişte scoici, cu cochilia tare la exterior dar interiorul este sensibil, diferenţa este că asemenea scoicilor, unele persoane fac “perle” spre deosebire de altele. (aici nu m-am referit la perle ca la nişte lucruri negative, dimpotrivă).

Oare fiecare din noi ne-am gândit oare cât de fragili suntem, în fata naturii, în faţa morţii, în fata lucrurilor neprevăzute? Până la urmă nu suntem aşa cum credem noi, suntem altfel, nu ştiu cum exact, dar cu siguranţă nu suntem atât de superiori cum ne credem noi, nu suntem indestructibili, nu suntem imbatabili.

Dacă stai să te gândeşti fiecare dintre noi se va duce la un moment dat, când îi va fi momentul, asta ne arată cât de fragili suntem. Pentru că nu ne putem controla viaţa în adevăratul sens al cuvântului, putem controla ceea ce vrem să facem cu viaţa noastră, dar nu ne putem controla viaţa propriu-zis. Orice fiinţă, orice lucru, orice persoană îşi găseşte sfârşitul la un moment dat, este doar o perioadă de timp până se întâmplă inevitabilul.

Sursele imaginilor le puteţi găsi aici şi aici.

PS : Am găsit acum câtev zile pe facebook o imagine care mi s-a părut interesantă, ciuadată si într-un fel sadică în acelaşi timp. Mie mi se pare că se potriveşte imaginea cu acest articol, dar ramâne la alegerea voastră. Aveţi imaginea mai jos :

Advertisements

9 comments

 1. 🙂 Nu e sadica. Poate cinica. Aia doi, joaca acea viata. Cu alte cuvinte…dau cu zarul…
  Cat despre noi…suntem niste picaturi de apa…niste frunze in vant… acum suntem…
  Daca la zar castiga cea cu coasa…nu mai suntem…

 2. Fiecare dintre noi ajunge la un moment dat intr-o asemenea situatie…ideea e ca atat cat suntem bine, sanatosi sa facem numai fapte bune pentru ca atunci cand se pun in balanta aspectele pozitive si cele negative sa “castige” ingerul, si nu cel rau.

 3. Nu , nu suntem asa cum parem , dar putem invata , daca nu stim deja , sa nu ne temem atat de mult sa fim raniti . Ramane la alegerea fiecaruia sa ofere cat doreste

 4. @ellyweiss, pai da, sunt atat de multe variatii. Acum suntem, dupa aceea nu mai suntem. Oricum imi place imaginea, mi se pare foarte reprezentativa.
  @Lili, da, fiecare dintre noi ajunge intr-o asemene situatie, dar important este sa o si depaseasca.
  @Mitz, pai da, dar stii cum este la noi. Usor cu teoria, mai greu cu practica. Care persoana accepta sa fie ranita, pentru ca a doua oara sa stie la ce sa se astepte ?

 5. Intr-adevar viata noastra este firava, dar puternica in acelasi timp. Daca ne gandim ca in general viata atarna de un fir de ata, ca in ciuda a mii de pericole viata merge mai departe triumfatoare, am putea spune ca viata este totusi puternica, dar limitata, cum spuneai si tu – odata si odata se sfarseste.
  Poza este cinica, prea cinica. E ca si cand viitorul este tras la sorti, un hazard, un joc e carti.

 6. Imaginea de jos face totul.
  Am mai vazut-o pe undeva si la fel am ramas placut impresionat ca a stiut sa asorteze poza cu scrisul.
  Felicitari pentru articol!

 7. @Derscanu, cum este vorba aceea, fiecare isi cara propria cruce, asa este si cu viata, fiecare o traieste dupa cum crede si dupa cum doreste.
  @Raki, iti multumesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s