Sistemul


Am avut încredere în sistem, iar acesta ne-a abandonat. Dar nu ne-a abandonat acum de câteva luni, de puţin timp ci de ani buni, iar cei care sunt la puterea sistemului se aşteaptă să mai avem încredere în el. Păi cum să mai ai încredere în el când vezi că te-a dezamăgit din toate punctele de vedere.

Iar cei care conduc sistemul sunt din ce în ce mai corupţi pe zi ce trece, iar dacă nu sunt şi ajung într-o poziţie de top după câteva luni devin şi ei. Cum să mai ai încredere în sistem, în cei care îl conduc când vezi că se întâmplă aşa ceva, când vezi că nu se face nimic pentru binele poporului, ci doar se fură, se calcă pe cadavre pentru a dovedi că deţine puterea şi poate face ce vrea.

Dar dacă ne calcă aşa în picioare de ce îi mai lăsăm să ne conducă, de ce ne mai lăsăm umiliţi, de ce nu facem ceva pentru a ne apăra drepturile şi libertăţile? De ce? Pentru că nu suntem uniţi, ăla care are bani mulţi îşi spune “eu am bani, fur de la stat câte ceva, de ce să mă ridic acum împotriva statului, de ce să muşc mâna care îmi dă să mănânc?” iar restul s-ar ridica, dar se complac în poziţia în care stau, se gândesc, cum au rezistat până acum, mai rezista şi de acum înainte.

Nu fiţi atât de siguri că veţi rezista la fel ca şi până acum, vremurile se schimbă, apar hoţi care vor să fure din ce în ce mai mult, care vor să ne ajute, scăpându-ne de lucrurile de valoare care ne reprezintă tara, aşa vor ei să ne ajute, iar noi stăm şi îi privim cum totul se duce dracu şi nu facem nimic, lasă că o să facă copiii noştri ceva, o să încerce ei să rezolve totul.

Ei bine, dacă părinţii nu au făcut ceva pentru a le fie lor mai bine, nu au arătat prin propriul exemplu ce este de făcut, ce va face să credeţi că, copiii vor face exact ceea ce nu au făcut părinţii? Vrei să îţi fie mai bine, vrei ca, copiii tăi să o ducă mai bine, atunci pune şi tu puţin osul la treabă.

Sursele imaginilor le puteţi găsi aici şi aici.

Advertisements

5 comments

  1. Aici la noi nu va fi bine prea curand..Si asta o stim cu totii, dar ne amagim cu speranta de mai bine..Nu va veni..Si eu ma amagesc ca va fi mai bine..Dar nu cred..:(

  2. Poporul nostru iese greu sa strige in piata. Doar cand e vreo nedreptate flagranta sau cand chiar ii ajunge cutitul la os. Se pare ca n-a ajuns….
    Laudabile gandurile tale de aici. Dar…Tinerii? Foarte tinerii? Ies chiar mai putin decat ceilalti… sa nu ne amagim.
    Deocamdata sa mergem la referendum. Si sa spunem DA. Sperand ca macar ceva se va mai schimba, ca se va termina cu vrajba perpetua de care eu una sunt satula si nu cred ca sunt singura.

    1. Pai iese greu, dar cum ai spus si tu, trebuie sa ii ajunga cutitul la os. Dar nu cred ca vom mai astepta mult pana vom iesi in strada. Viitorul nu pare prea roz iar oamenii s-au cam saturat. La referendum trebuie sa mearga toata lumea si sa voteze, pentru ca daca vor sa aiba unpunct de vedere, sa zica ca au facut si ei ceva, prin asta fac, deocamdata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s