Fiecare trăieşte în lumea lui.


Sau poate aşa mi se pare mie. Cert este faptul că fiecare la un moment dat şi-a făcut o lume a sa, numai că unii nu au reuşit să evadeze din acea lume, mulţi încă au rămas blocaţi acolo şi nu îşi dau seama de realitatea de afară. Mulţi trăiesc cu gândul că totul este numai lapte şi miere.

Ei bine, îmi pare rău să dezamăgesc acele persoane, dar realitatea este dură şi dacă nu eşti destul de pregătit aceasta dă peste tine cu tot ce poate. Îmi place să studiez persoanele care parcă nu trăiesc în realitate, care spun că imediat faci un lucru, că imediat rezolvi ceea ce te deranjează, până când se împiedică de un fir de iarbă iar tot universul lor le este dat peste cap.

Toate planurile care şi le-au făcut de-a lungul timpului, toate ideile le sunt date peste cap. Problemele ne pun piedici fiecăruia, dar trebuie să înveţi să treci peste ele, să le ocoleşti, iar dacă te-au doborât, să te ridici şi să mergi mai departe, pentru că trebuie să lupţi pentru ceea ce vrei, pentru ceea ce ai, altfel acel lucru îţi va fi luat.

Iar aici nu este vorba numai de bunurile materiale ci şi de speranţă, de dorinţa de a face ceva, dacă te opreşti la fiecare adiere nu vei mai ajunge să faci ceea ce îţi doreşti aproape niciodată. Trebuie să te ridici, să lupţi pentru ceea ce vrei şi să ieşi învingător orice ar fi, numai să ştii să respecţi persoanele din jurul tău şi să nu calci pe cadavre cum mulţi fac. Trebuie să ai respect de sine, să ştii când să te opreşti şi când să continui.

Dar mă întreb dacă persoanele care trăiesc în universul lor reuşesc să treacă peste problemele ce îi aşteaptă, dacă reuşesc să se detaşeze şi să continue pe drumul care vor?

Sursele imaginilor le puteţi găsi aici şi aici.

Advertisements

4 comments

  1. Frumos articol! E foarte adevarat ce ai spus tu.. mi-a placut mult partea asta : “Trebuie să ai respect de sine, să ştii când să te opreşti şi când să continui.”Cu asta ai spus tot ce trebuia..!! In legatura cu intrebarea ta,nu cred ca reusesc foarte multi lucrul asta..depinde cat de puternici si maturi sunt,dar de cele mai multe ori se ajunge la dezamagiri urmate de depresii pentru ca nu multi stiu,cum ai spus tu,cand sa se opreasca si cand sa continue.

  2. Boogie uneori oamenii care traiesc in “globul lor mic de cristal” au de 1000 de ori mai multe sanse ca si noi. Sincer iti spun din proprie experienta. Crede-ma ca sunt altii care traind in lumea lor , in universul lor mic , devin incetul cu incetul paraleli cu realitatea , lumea virtuala ii da peste cap. De aceea eu consider , ca nu conteaza daca traiesti in realitate sau in fantezie , conteaza ca la un moment dat sa fi dispus sa dai piept cu realitatea.

  3. @Iulia, toata lumea face greseli, dar conteaza sa nu faca aceeasi greseala de mai multe ori.
    @Rusbianca, poate da, poate nu. Depinde de fiecare persoana in parte.
    @Alexandra, pai da, dar ca sa dai piept cu realitatea trebuie sa ai macar acolo ceva habar de ceea ce se intampla in jurul tau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s