Două sau mai multe feţe.


Aşa cum o monedă are două fete, aşa şi oamenii ai tot două sau mai multe fete. Câte o fată pentru fiecare persoană în parte sau pentru un anumit grup de persoane şi altă fată pentru o altă categorie de persoane. Eu consider că fiecare trebuie să se poarte natural şi să fie unic în felul său.

Contează foarte mult prima impresie pe care ţi-o face o persoană. Dacă acea persoană la prima impresie este ok iar după aceea începe să te înjunghie pe la spate nu este prea plăcut. De ce într-un anumit colectiv avem un anumit tip de comportament, iar într-un altul cu totul alt comportament?

Am stat şi am studiat destul de mult acest timp de comportament la persoanele care mă înconjoară, nu neapărat cunoştinţe ci pur şi simplu la grupuri de oameni şi am ajuns la concluzia pe care v-am relatat-o mai sus. Se pare că trăim într-o lume în care deviza este aceea ” să moară capră vecinului”.

Cred că este normal să ne purtăm în anumite moduri şi în anumite circumstanţe diferit, dar să încercăm să fim cât mai aproape de stilul nostru personal şi de felul nostru de a fi. Dacă o persoană este într-un anumit fel asta nu înseamnă că şi noi trebuie să fim la fel.

Iar persoanele care sunt pe interes mi se par cele mai perfide. Nu contează cum îi merge celuilalt, important este să îmi meargă bine şi sunt multe persoane de genul acesta, din păcate.

În concluzie trebuie să ne ferim de acele persoane care sunt prieteni cu noi doar pentru că vor ceva anume, doar pentru că au ceva de câştigat şi pentru că noi nu ne dăm seama de ceea ce vor să facă. Cum era proverbul acela “Ţine-ţi prietenii aproape, iar duşmanii şi mai aproape”.

Sursele imaginilor le puteti gasi aici si aici.

Advertisements

8 comments

  1. Avem mai multe fete pentru ca asa ne cere societatea. In functie de persoanele cu care ne intalnim adoptam a anumita conduita, chiar daca ea nu ne reprezinta, insa o facem pentru a fi acceptati, pentru a nu ii jigni, etc.
    Daca ne referim la persoanele cu doua fete ce au ca singur scop sa ne insele, ei bine, sunt multi, si ne este greu sa ii deosebim de cei seriosi, de cei care ne sunt prieteni adevarati.

  2. @Alyz, nu ii putem schimba, dar se pot schimba ei singuri.
    @Trebuie sa asculti, pai da dar la un moment dat o sa devina acel lucru si isi vor da seama ca nu le place ceea ce au devenit.
    @Derscanu, am dat si eu de persoane care faceau orice pentru a obtine un lucru, dar am scapat rapid de ele.

  3. 😐 mda, asa e, multi din nevoia de a se adapta sau de a se face placuti unui anumit grup, se schimba fata de cum se comporta ei zi de zi. Mie nu mi-ar placea sa cunosc un grup, ci pe fiecare individ in parte sa il vad asa cum e, individual, fara efect de turma. De cele mai multe ori, este un efect gresit.

  4. Stiu ca “prima impresie conteaza”, dar de ce oare ne limitam la a pune etichete? Vedem…si parca lipim imaginar pe fruntea oamenilor acele etichete… nu putem sa mai asteptam sa vedem comportamentul pe care il au…?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s