Uşor influenţabili ?!


De când se ştie faptul că omul este o fiinţă influenţabilă dar şi influenţa în acelaşi timp. Depinde acum de caracterul fiecărei persoane în parte şi ce anumiţi factori l-au determinat să se dezvolte aşa. Unii sunt mai influenţi decât alţii şi profită de acest lucru pentru a obţine ceea ce îşi doresc.

Alte persoane sunt foarte influenţabile şi nu trebuie să depui foarte mult efort pentru a le convinge să facă un lucru anume. Aceste persoane cad mereu în capcană altora şi rareori îşi dau seama de acest lucru. Cum am spus şi mai sus, depinde în ce fel de mediu te dezvolţi şi depinde de felul tău de a fi.

Dar ceea ce vreau să spun este faptul că toată lumea este influenţabilă la un moment dat. Degeaba neagă unii că nu sunt influenţaţi de către prieteni de anturajul în care îşi petrece timpul. Şi mie când îmi spunea vară-mea acum câţiva anii ca prietenii mă influenţează negăm cu desăvârşire. Acum nu mai neg aşa ceva.

Da, prietenii m-au influenţat într-o anumită măsură, dar acum vreau să cred că nu mai sunt la fel cum eram atunci, acum vreau să cred că nu tot ce zboară se mănâncă şi că totul e numai lapte şi miere. Dar într-o anumită măsură fiecare dintre noi suntem influenţaţi la un moment dat, trebuie numai să deschidem ochii şi să vedem ce anume sau mai bine zis cine anume ne influenţează.

Poate unii din noi influenţăm alte persoane fără să vrem, poate unii doresc să influenţeze alte persoane cu scopul de a obţine ceva. Aşadar toată viaţa vom fi influenţaţi de către societate, iar noi la rândul nostru vom influenţa societatea prin ceea ce facem direct şi indirect.

Este cineva care poate spune că nu a fost influenţat in nici un fel de către nimeni si nimic ? Dacă există o asemenea persoană o invit să imi spună mie şi celor care citesc acest articol, cum de a reuşit să nu se lase influenţată.

Sursele imaginilor le puteti gasi aici si aici.

Advertisements

8 comments

 1. Sa influentezi este bine, sa fii tata’ lor este si mai bine! (parodiez un slogan de piz*da de la Billa)

  Prietene, un om influenteaza numai in cazul in care are un caracter puternic si, in acelasi timp, il doare-n cur de ce petrece in jurul lui.

  Singurul care ma influenteaza este Dumnezeu, modelul meu in viata 😆

 2. daca ma gandesc bine sunt o fire usora de influentat… asta’i un dezavantaj 😦
  si fara sa ne dam seama suntem influentati in fiecare zi de mass-media

 3. “Aşadar toată viaţa vom fi influenţaţi de către societate” – eu as zice mai degraba ca suntem MANIPULATI! 😛
  Influenta este in noi, absolut tot ce facem duce la influenta! sa vin si cu un exemplu pentru cei care inca mai cred ca nu sunt influentati:
  “Mergi pe strada, si la un moment dat vezi un batran beat mort intr-un sant… atunci vei fi influentat in cel putin 2 moduri:
  1. Nu vrei sa bei ca vezi in ce hal te duce bautura; – infleunta pozitiva
  2. Ti se pare tare, si crezi ca omu’ isi traieste viata…” – influenta negativa

  Nu mai e nevoie de concluzii presupun… 😛

 4. Nu se poate sa nu fii influentat. Noi suntem suma celor de langa noi (oarecum).
  “Anturajul” pune amprenta pe noi chiar daca noi nu vrem. Fara sa vrem copiem ceea ce vedem la altii, si o facem INSTINCTIV. SI ceea ce copiem modelam in functie de caracterul nostru, de felul nostru de a fi, dar tot copiem, tot suntem influnetati, chiar daca acest lucru se intampla in masura mai mica sau mai mare, modelat mai mult sau mai putin.

 5. @Bogdan, deci tot te influentiaza cineva.
  @bucuros, mass-media este ceea ce ne influenteaza cel mai mult.
  @Trebuie sa asculti, mi parca imi place mai mult cum suna influentati decat manipulati. Mi se pare un cuvant prea dur acesta a “manipula”.
  @Derscanu, da, anuturajul este cel care ne influenteaza, mass-media cum s-a spus si mai sus, precum si alte lucruri, dar unii isi dau seama ca au fost influentati sau traiesc asa fara a se intreba vreodata ?

 6. Suntem oarecum produsul factorilor de mediu , educatie , anturaj , familie si totusi avem acel ceva care ne face pe fiecare diferit , poate e combinatia unica de gene ..cine stie 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s