Discrepanţe între Amsterdam şi Bucureşti.


       Dacă stăm să ne gândim puţin, există diferenţe majore între toate capitalele europene, apăi între Amsterdam şi Bucureşti, nu mai încape îndoială. Ambele sunt capitale europene, dar din punctul meu de vedere Amsterdam este capitală europeană în adevăratul sens al cuvântului. Sper că acum să nu se supere locuitorii Bucureştiului pe mine, dar acesta este punctul meu de vedere şi îl susţin. Nu spun că Bucureştiul nu are punctele lui tari, numai că acelea nu sunt parcă atât de multe precum în alte capitale şi nu sunt puse în evidenţă atât de bine.

         Bucureştiul este un oraş mult prea aglomerat, plin de forfotă, de oameni care se grăbesc în diferite locuri şi aşa mai departe. În plus consider că infrastructura oraşului Bucureşti este la pământ din toate punctele de vedere. Nu sunt destule drumuri pentru toate maşinile, nu sunt destule locuri de parcare, nu sunt destule locuinţe, nu sunt multe lucruri în capitala noastră, dar se pare că lumea a învăţat să se adapteze şi fiecare supravieţuieşte cum poate. Doar suntem oameni, nu?

        Oricum nu cred că nici în Amsterdam umbla câinii cu covrigi în coadă, dar măcar acolo au infrastructura, au străzi fără gropi, au locuri de parcare sunt sigur că au şi ei înjurături în trafic dar nu ca la noi, sau acolo nu te claxonează cu 2-3 secunde înainte să se facă verde pentru a putea pleca. Cel puţin aşa cred eu. Bănuiesc că acolo oamenii sunt puţin mai civilizaţi decât la noi. Dar totuşi este doar o presupunere. Sper că la un moment dat voi putea observa dacă am avut dreptate, personal.

Acum să vorbim şi despre transportul aerian, sau mai precis despre aeroporturile din cele 2 capitale. Ei bine, Amsterdam se pare că are doar un singur aeroport, dar ei bine, acela este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, spre deosebire de Bucureşti care are 2 aeroporturi, iar unul dintre ele e vai de mama lui (despre Băneasa vorbesc acum), iar despre celălalt nu ştiu nimic pentru că nu am avut ocazia să văd care e treaba pe acolo. Aşadar, ne-au luat şi la transportul aerian olandezii. Aaa, în plus la ei gara se afla în incinta aeroportului, aşa că dacă ai de gând să mergi cu trenul la aeroport nu ai absolut nici o problemă, spre deosebire de Bucureşti în care trebuie să mergi destul pentru a putea ajunge de la gară la aeroport.

    Se pare că Amsterdam este capitala drogurilor, a prostituţiei, a alcoolului şi a petrecerilor continue, ceea ce atrage foarte mulţi turişti în căutare de senzaţii tari. Nu spun neapărat că acesta este un lucru bun, dar se pare că olandezii, prin această metodă mai controversată atrag anual milioane de turişti care vor să ştie cum este viaţa în Amsterdam. Consider că nu este un mod de promovare prea bun, dar dacă le merge treaba aşa cum este ea, de ce să înceteze să mai facă acest lucru. Se pare că acolo este legalizat consumul de marijuana, haşiş şi alte derivate ale acesteia, dar în schimb este interzis în localuri să fumezi tutun, sunt perfect de acord cu ei, având în vedere faptul că milioane de oameni mor anual din cauza tutunului, iar cei care mor din cauza consumului de marijuana sunt în număr foarte mic.

        Din păcate sau din fericire pentru unii, consumul de stupefiante în România, Bucureşti, sau mai ştiu eu pe unde este interzis. Aici nu sunt în măsură să dau eu ordine cu privire la acest lucru, dar mă bucur că au interzis comercializarea produselor etnobotanice, dar totuşi dacă vor să legalizeze ceva, să legalizeze consumul de marijuana. Consider că acest lucru ar ajuta creşterea economiei ţării cu o anumită sumă anual, ar scădea traficul de droguri care în momentul de faţă este într-o continuă expansiune şi bănuiesc că unele persoane ar scăpa de anumite boli care se pot trata numai prin consumul de marijuana. Dar acest lucru este doar o idee pe care o am eu în minte.

        Acum să vorbesc puţin şi despre părţile bune ale Bucureştiului, că prea l-am vorbit de rău. Acum ceva timp Bucureştiul era numit Micul Paris şi asta deoarece semăna foarte mult cu Parisul, din păcate acum nu mai seamănă atât de mult. Bucureştiul este un oraş plin de locuri frumoase, dacă ştii unde la se cauţi. Iar dacă mai ai şi pe cineva pe lângă tine care să te ghideze cu siguranţă nu ai cum să dai greş. Bucureştiul este un oraş plin de istorie, un oraş care încearcă din răsputeri să devină un oraş aşa cum îşi doreşte lumea. Dar până la urma Bucureştiul este al nostru, al romanilor, aşa cum este el, cu bune, cu rele. În concluzie, Bucureştiul va ajunge la un moment dat sus.

In plus, în Bucureşti se află a doua clădire ca mărime din lume, după Pentagon şi anume Palatul Parlamentului. Un motiv in plus pentru care sa ne mândrim de oraşul Bucureşti si de lucrurile pe care ni le oferă. Dacă stai să te gândeşti, pană la urmă Bucureştiul nu este atât de rău precum se spune. Se încearcă dezvoltarea aceastuia în orice fel posibil si acesta este un lucru bun. Până la urmă nu avem nimic de pierdut, numai de câştigat. In concluzie asteptăm cu nerăbdare momentul în care Bucureştiul va deveni ceea ce ne dorim cu adevărat, va fi cu adevărat o capitală europeană. 

Sursele imaginilor : sursa1, sursa2, sursa3, sursa4, sursa5, sursa6.

Acest articol participa la Duelul Invingatorilor pe calincocis.ro

Advertisements

6 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s