calincocis.ro


Calin Cociş este organizatorul competiţiei The Best Blog Awards, mai este şi posesorul blogului cu acelaşi nume. Ceea ce voi încerca astăzi va fi analiza blogului lui Calin, sper să nu se supere pe mine pentru lucrurile care i le voi scrie aici, dar vreau să fiu cât se poate de sincer când îmi exprim părerea faţă de ceva anume. Aşadar să încep să vorbesc despre blogul lui Calin şi să îi împărtăşesc ceea ce văd eu.

Pentru prima dată vreau să încep cu partea de sus a blogului, cu headerul şi ceea ce ţine de el. Acesta din punctul meu de vedere este bine realizat. Are numele blogului, motto-ul acestuia, o scurtă informaţie asupra ceea ce ar putea conţine blogul. Aşadar headerul este ok. Eu am o problemă cu ce anume este deasupra headerului. Este butonul de subscribe şi bara de căutare. Din punctul meu de vedere ar mai putea apărea pe acolo un buton pentru twitter, facebook, google+ sau orice de genul acesta. Consider că nu ajunge doar un singur buton în partea de sus.

Fundalul este ok, nu te stresează într-un anume fel, tema este la fel şi ea, ok. Foarte interesantă, deoarece deasupra ultimului articol publicat se afla un spaţiu în care sunt prezentate ultimele 5 articole publicate pe blog, ceea ce îi conferă cititorului un mic ajutor deoarece nu mai este nevoie să dea scroll până în partea de jos pentru a vedea şi articolele de acolo. Aici este un plus pentru Calin.

Acum să vorbesc puţin despre sidebar. Din punctul meu de vedere este mult prea încărcată. Sunt mult prea multe widgeturi nefolositoare puse acolo. Consider că în partea de sus a sidebarului ar trebuie să stea widgetul de abonare la blog, un buton de facebook sau ceva, pentru a putea da like blogului, apoi ar trebui să urmeze lucrurile care le-ar considera el importante. Sau dacă nu, ar trebui inserate două sidebar-uri, una în stânga iar una în dreapta, aşa ar fi mult mai uşor de observat anumite evenimente postate acolo. Eliberand si sidebar-ul ar ajuta blogul sa se incarce mult mai repede pentru cei care au viteza de internet proasta. Asadar cu cat sidebar-ul este curatat mai repede cu atat se va incarca si blogul mei repede. Cel mai bine este ca sidebar-ul sa fie curatat la o anumita parioada de timp, pentru a nu exista probleme.

Acum doresc să vorbesc despre partea de jos a blogului, partea de sub articole. De ce sunt bannerele alea acolo, când sunt şi în sidebar? Consider că ocupă locul degeaba acolo. În acel spaţiu ar putea şi înserat blogroll-ul, bancul săptămâni, mică bârfă şi aşa mai departe. Aşa s-ar elibera spaţiul şi în sidebar şi s-ar umple spaţiul şi în partea de jos a blogului.

Cel puţin această este părerea mea. În rest blogul este ok. Cum am mai spus, articolele sunt de calitate, numai că mai trebuie puţin umblat pe la aşezarea în pagina şi chestii minore de genul acesta. Mai trebuie promovat putin mai mult si inregristrarea lui in cat mai multe retele sociale si portaluri folosite de catre bloggeri. Nu strica sa cunosti cat mai multe persoane de calitate in mediul online.

Cu acest articol particip la Duelul Învingătorilor pe calincocis.ro

Sursele imaginilor sunt acestea : sursa1, sursa2, sursa3.

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s