Diversitatea în România.


România este o ţară diversă din multe puncte de vedere. Avem lucruri pe care unele ţări nici nu şi le pot imagina. Avem populaţie de toate felurile, de toate naţionalităţile, avem 4 anotimpuri, avem ecosisteme naturale cum nu există altundeva in lume, avem multe lucruri diverse cu care ne putem mândri, deşi noi vedem de cele mai multe ori părţile negative.

O să vorbesc pe rând despre fiecare dintre aceste lucruri pe care le avem in ţărişoara noastră dragă şi scumpă.

Diversitatea culturală este întâlnită pe tot teritoriul României. In orice direcţie te-ai duce întâlneşti ceva diferit si unic în acelaşi timp. În fiecare regiune a ţării sunt obiceiurile si tradiţiile caracteristice acele regiuni. Dacă mergi la munte, sunt anumite obiceiuri, dacă mergi la mare la fel, dacă mergi in banat, oltenia, sau mai ştiu eu pe unde, la fel, sunt obiceiuri diferite. Poate se aseamănă foarte puţin unul cu celălalt, dar asta deoarece au preluat fiecare anumite caracteristici care le-au plăcut de la anumite stiluri pe care le-au observat. În acest fel s-a obţinut o diversitate culturală răspandită pe tot teritoriul ţării.

Diversitatea populaţiei este încă un lucru in plus care caracterizează ţara noastră. Prin diversitatea populaţiei mă refer la faptul că aici la noi găsim persoane de diferite naţionalităţi. Nu există o singură naţionalitate prezentă in aceasta ţară, sunt de pe tot globul persoane care s-au hotărât să işi petreacă viitorul la noi in ţara, deşi poate au renunţat la o viaţă mult mai bună, cu mult mai multe privilegii, dar ei au hotarât să se stabilească aici.

Prin diversitatea populaţiei mă mai refer si la gândirea pe care o avem noi ca popor. Evident, fiecare gandeşte diferit, fiecare persoană are stilul propriu în care priveşte tot ceea ce se întâmpla in jurul său. Poate cineva vede numai părţile bune din anumite lucruri, iar altcineva vede numai părţile negative din acele lucruri. Deşi sunt de parere că în anumite privinţe, când este nevoie sa gândim toţi la fel, să gândim ca naţiune, nu facem acest lucru, ci gândim fiecare pe cont propriu încercând sa rezolvăm problema cu care ne confruntăm.

Vreau să vă mai vorbesc şi despre diversitatea ecosistemelor ţării. După cum ştiţi, România este împânzită de ecosisteme naturale dar despre care nu ştie nimeni. Aşadar sunt multe ecosisteme care pur şi simplu fac din România o ţară in topul celor care merită vizitate. Avem ecosistemul Deltei Dunării, ecosistemul montan, ecosistemul unei peşteri, ecosistemul pădurilor şi multe altele.

Aşadar, România este o ţară din care nu lipseşte diversitatea de orice tip. Evident nu ne putem compara cu anumite state care au ca scop doar promovarea acestui lucru, dar măcar avem ceva inm plus.

Cu acest articol particip la duelul organizat de Calin pe blogul său.

Advertisements

9 comments

  1. Gandeste-te ca Romania este singura tara europeana cu toate formele de relief. Suntem bogati. Doar ca nu stim sa ne imbogatim noi. Ii imbogatim pe altii

  2. @Diana89, da, pacat ca nu o promovam asa cum trebuie. Dar e bine ca o promovezi tu. 😉
    @Kathy, pai din pacate nu prea le avem cu promovarea si cu chestiile astea, asa ca vin altii si de fura “caciula”
    @Stilizer, Multumesc. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s