Uraniu de România.


Am ajuns la concluzia că România este primul traficant de uraniu din lume. Bineînţeles nu traficant voit ci, fără voia sa. În România există peste 200 de mine de uraniu, cam 110 sunt deţinute de către stat, iar acestea sunt păzit de 65 de oameni, deci cam 2 oameni şi ceva la o mână. Cum naiba să nu se fure uraniu în aceste condiţii?

Din România poate dispărea oricând material radioactiv fără ca cineva să îşi dea seama, atât de mare este interesul conducătorilor noştrii pentru aceste probleme. Şi nu sunt nişte chestii minore, precum furtul din buzunare sau mai ştiu eu ce.

Acum câteva luni s-a împiedicat în românia vânzarea unei cantităţi de 1 kilogram de uraniu pur pentru suma de 32 de milioane de euro. Deci vă daţi seama că, nu oricine poate cumpăra 1 kilogram de uraniu pur, doar cineva cu resurse mult şi care chiar şi-l doreşte foarte mult.

Aici dacă o persoană are destui bani, destule resurse, mâna de lucru şi tehnologie poate să exploateze liniştit minele de uraniu şi să fabrice bombe nucleare fără ca, cineva să îl tragă la răspundere pentru ceea ce face. Atât de mare este interesul politicienilor noştrii legat de acest lucru.

Aaa şi era să uit ceva. Acum ceva timp au dispărut ca prin minune câteva mii de documente în care erau noi idei de fabricare a bombelor atomice, noi concepte şi aşa mai departe. Vă daţi seama câţi bani valorează acele documente dacă sunt pe mâna cuiva care ştie cui să le vândă. La noi se poate face bani uşor din chestii ilegale, după cum se vede.

Aceste mine de uraniu se găsesc de-a lungul natului carpatic, iar înainte de ’89 câteva dintre ele erau exploatate de ruşi, deoarece trebuia să ne plătim într-un fel datoria faţă de ei pentru că ne-au ajutat în cel de-al doilea război mondial.

Advertisements

4 comments

  1. Pamantul ala in care se gaseste uraniu pazit de 65 de oameni cum spui tu nu foloseste nimanui.
    Cunosti macar la nivel de idee tehnologia de prelucrare a uraniului?
    Vorbesti de tehnologie pentru cine are bani. Corect dar cate uzine private de macinare si prelucrare cunosti in Romania sau in lume???

  2. cine zice ca nu s-a vandut uraniu ” pe sub mana” si nimeni nu site/a stiut de faptul acesta?cumva exista un stoc bine stabilit al uraniului?vine cineva la sfarsit de luna si zice , “lipseste juma` de kil` de uraniu” ?

  3. Normal, bomba atomica se face din hidrogen sau plutoniu. nu prea face lumea bombe din uraniu. el e folosit pentru energie electrica.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s