Alegerile din viaţă.


Alegerile pe care le facem în viaţa ne îndreaptă către o anumită direcţie. Acum depinde ce alegeri facem şi când le facem. Pun pariu că mulţi dintre voi aţi fost întrebaţi de părinţi, cunoscuţi, prieteni, ce vă veţi face când veţi creşte mari.

Ei bine fiecare a dat anumite răspunsuri, ceea ce credeau ei că le place, că li se pare uşor şi aşa mai departe. Ei bine, câţi aţi devenit ceea ce aţi spus când eraţi mici? 10% dintre noi? Sau mai puţin.

În asta constă alegerile pe care le facem în viaţă. După o anumită vârstă suntem puşi în faţa unor alegeri, care fiecare ne îndreaptă viaţa către un alt drum. Fiecare alegere pe care o facem, reprezintă o altă idee ucisă, un alt moment din viaţa noastră ucis.

Trebuie să fim perfect conştienţi de alegerile pe care le facem în viaţă, pentru că mai apoi să nu regretăm că nu am încercat să facem altceva, sau că e prea târziu să încercăm să facem un alt lucru. Ar trebui să ne gândim de 3 ori înainte de a face o alegere, fie ea şi cea corectă, pentru că s-ar putea ca pe viitor să regretăm ceea ce am făcut.

 

Advertisements

7 comments

 1. Foarte multi chiar daca sunt constienti ca aleg varianta gresita, o aleg din cauza ca sunt presati, ori de parinti, ori de situatia financiara, ori de anturaj. Asta cu alegerile arata bien in teorie, dar in practica de foarte complicat. Se zice ca esti la rascruce si trebuie sa alegi drumul cel bun, dar daca ambele drumuri sunt gresite… Sunt multi care o iau pe cai gresite deoarece n-au incotro. Si deasemenea sunt multi care copiii de bani gata si cativa norocosi care au in fata numai cai profitabile.

  La urma conteaza foarte mult soarta fiecaruia. Sunt lucruri importante care nu sunt o varianta pentru noi, cum ar fi faptul ca nu putem alege cine sa ne nasca.

 2. Uite, cum ai făcut 18 ani, cum începi să filozofezi 🙂 Semn de maturitate. Dar tu cam ce alegeri ai de gând să faci, că nu ne-ai spus acolo…

 3. Mama are o vorba: “Gandeste de 7 ori inainte sa faci ceva” Am incercat mereu sa respect aceasta vorba si sa o pun in aplicare si pot sa zic ca sunt fericit, asa cum sunt acum.

 4. Mama ta spune foarte bine, dar să ştii că uneori este bine să-ţi urmezi şi instinctul, să te laşi purtat de moment şi să profiţi. Sieze the moment, cum spune americanul. Dacă mai târziu se dovedeşte a fi o decizie greşită, să nu-ţi pară rău, pentru că greşelile sunt cele care ne determină să facem un lucru bine a doua oară. Într-un cuvânt, se numeşte “experienţă”.

 5. Degeaba as alege eu un drum daca este imposibil sa ajung la capatul lui.
  Cand suntem mici suntem naivi, vedem lucruri altfel, fara sa avem o imagine clara a ceea ce inseamna realitatea, fara sa intelegem implicatiile si drumul ce trebuie urmat pentru a ajunge la o anumita tinta. Mai tarziu descoperim ca ne-am ales cu ceea ce poate nu am dorit cand eram mici.
  Alegeri pot fi multe, unele bune altele cu consecinte grave.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s