Teama de moarte ii mana pe oameni.


Mi se pare perfect adevarata afirmatia ca “Teama de moarte ii mana pe oameni.” Asa si este. Fiecare om este manat de ceva, dar pana la urma ultimul lucru de care este manat este moartea.

De aceea fiecare om doreste sa isi rezolve toate lucrurile si toate problemele vietii inainte de a se intalni cu doamna cu coasa. Pai daca ai stii ca maine mori, nu ai incerca sa faci toate lucrurile placute care le stii in viata asta ? Ba da.

Dar fiecare dintre noi stim ca la un moment dat nu o sa mai fim pe acest pamant si ce incercam sa facem ? Incercam sa facem ceva sa ne fie bine, sa ne descurcam si sa le lasam ceva copiilor nostrii dupa ca crapam.

Asadar, cred ca ar trebui sa ii fim recunoscatori mortii pentru ca ne impinge de la spate pe fiecare dintre noi si ne face sa realizam ceva cu viata noastra, cu noi. Daca stai sa te gandesti din punctul asta de vedere, moartea mara nu este asa de rea.

Dar este rea atunci cand iti spune ca pana aici ti-a fost, ca nu mai ai timp sa faci ceea ce ti-ai propus si ca acel lucru va trebui sa il faca urmasii tai.

 

 

Advertisements

15 comments

 1. Omul care e om si care isi foloseste capul va face ceva constructiv pentru ca asa este normal, nu ajutat de frica mortii.
  Oamenii care toata viata taie frunza la cainii, si traiesc doar pentru a le fi lor bine fara a le pasa de cei din jur, nu fac asta din teama ci din egoism.
  Moartea in opinia mea este un final asteptat oarecum, caci plini de boli si in imposibilitatea de a ne mai misca, undeva pe la 130 de ani, ne vom dori singuri moartea.
  Dar nu cred ca frica de moarte trebuie sa ne motiveze, ci dorinta de a face ceva util si bun.

 2. atunci cand stii ca moarte este doar o trecere dintre o lume in alta atunci nu ai dece sa te temi de ea si nici impulsionat in vreun fel.

 3. De ce asociezi moartea cu ceva straniu ca “doamna cu coasa”?Moartea este fireasca si normala,moartea este schimbare,daca oameni nu ar fi murit acum eram probabil tot in pestera vanand sobolani cu arcul,asa ca moartea ar trebui privita ca o schimbare spre cunoastere si nu ca ceva rau sau malefic.
  @derscanu:nu stiu cat de mult iti folosesti tu capul sau la cel folosesti,probabil il folosesti la a lovi peretii sau alti oameni ca la altceva nu vad le ce l’ai putea folosi,dar daca te referi la gandire logica nu capul trebuie folosit ci ce se afla in acesta “creierul” pentru a memora evenimente,imagini etc si neuronii pt o gandire ampla si logica din punct de vedere individual.
  1/”Oameni care taie frunza la caini” care sunt acei oameni? Tu la ce tai frunza?
  2/”Cei care traiesc doar pentru a le fi lor bine” Poi asteapta ca vin eu sa’ti fac bine,asteapta.
  Dar una peste alta daca citesti mai bine articolul de mai sus si o sa ajungi sa intelegi care este defapt tema pe care autoarul a dezvoltat acest articol o sa’ti dai seama ca comentariul tau nu are nici o legatura cu acesta.

 4. Moartea poate fi văzută şi din punctul ăsta de vedere, dar mi se pare cam exagerat. Moarte este doar o trecere la o altă viaţă, mai bună, şi oricum ni se întâmplă tuturor la un moment dat.

 5. Da, teama de moarte ii calauzeste pe oameni…dar teama de ceea ce este dupa moarte, nu? mie una mi-e frica de ce este dincolo de viata asta…..

 6. @derscanu, sunt de acord cu parerea ta, dar eu spun ca in anumite conditii si moartea ne impinge de la spate, pentru a putea face ceea ce ne-am propus in viata repectiva. Eu consider ca moartea nu este neaparat un lucru negativ, ba chiar gandul la ea ne determina sa facem ceva cu viata noastra. Ceva constructiv face oricare dintre noi, dar moartea ne determina sa ne depasim.
  @Jteph, si eu as face la fel.
  @Pato Basil, ce om normal la cap ar vrea sa sara etapele ? :)) Banuiesc ca nimeni nu isi doreste asta.
  @Val33ntyn, corect, macar cei dupa tine sa traiasca cum trebuie.
  @Bucur, pai ce altceva poate sa fie moartea ? O trecere in nefiinta.
  @Craciun, eu nu consider moartea ca fiind ceva rau si malefic. Am scris “doamna cu coasa” pentru ca asa mi-a venit in minte si asa a ramas scris.
  @Florin, pai sa nu stii cu 50 de ani inainte, sa stii cu o zi inainte.
  @coolnewz, pai nu esti impins de la spate de moarte, dar nu esti impins de ideea ca vrei sa faci ceva in viata asta si acel lucru sa nu fie degeaba.
  @Alice, pai ce poate fi dincolo de viata asta ? Eu cred in reincarnare, deci din punctul meu de vedere consider ca va fi o alta viata.

 7. Moartea te mana sa faci ceva atunci cand sti ca o sa mori. Intre timp ce faci ? Majoritatea (99%) nu stiu cand o sa moara. Eu zic ca exista motivatii mult mai bune.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s