Omul.


O sa incep acest post cu o afirmatie care mi s-a parut interesanta si pe care vreau sa o comentez. “Nimeni nu este de neinlocuit si, cu toate acestea, omul face diferenta !” Fiecare om este unic in felul sau. Fiecare este unic prin defectele si calitatile pe care le are.

Dar deopotriva sunt oameni si oameni care au o anumita inclinatie spre un anumit lucru, sau spre ceva anume. Cum am spus si mai sus “Nimeni nu este de neinlocuit”, corect, orice om poate fi inlocuit cu un altul, dar asta nu inseamna ca urmatoarea persoana va fii mai buna decat anterioara.

Fiecare om este bun la ceva, iar acest lucru face diferenta dintre noi. Nu exista un om care sa nu se priceapa la nimic. Conteaza omul in ce postura este si daca i se potriveste acea postura. Foarte putini oameni pot face diferenta dintre reusita si esec.

Vreau sa ii multumesc Madalinei ca mi-a dat ideea de a scrie acest post.

Advertisements

12 comments

 1. Orice om poate fi inlocuit intr-o anumita pozitie, intr-un anumit moment, etc. Dar omul ca fiinta este total unic, fara posibilitatea de a fi inlocuit vreodata total.
  Pacat de faptul ca unii oameni sunt jigodii, pe ei ar fi bine sa avem cu cine sa ii inlocuim (cu cineva mai bun – desigur).

 2. eu cred ca exista situatii in care oamenii extrem de capabili nu pot fi inlocuiti. de exemplu, in domeniul cercetarii Einstein nu putea fi inlocui de nimeni la vremea cand si-a gandit teoriile.

 3. Era o vorba : “intodeauna exista cineva mai bun” asa ca da, orice om poate fi inlocuit, numai ca trebuie sa se gaseasca persoana potrivita. Rareori se intampla asta.

 4. @ Pato: cu ciborgi bai 🙂 Lasa-nd gluma. Eu cred fiecare este unic,nu poate fi inlocuit. Ca 2 oameni fac ceva asemanator, e altceva. Dar fiecare este unic in felul sau.

 5. mai in gluma mai in serios, Pato are dreptate, chiar in viitorul apropiat robotii vor putea inlocuii pe foarte multi dintre noi, daca nu chiar pe toti. chiar si de la inventarea calculatoarelor multi oameni au fost substituiti de acestea.

 6. hmm zici tu ca toti ar trebui sa ne pricepem la ceva? esti cumva din alta tara? nu vezi ca in romania nu se mai pricepe nimeni la nimic? poate doar la furat :))

 7. @derscanu, din pacate, despre oamenii de care vorbesti tu, nu prea avem cu cine sa ii inlocuim, pentru ca am impresia ca sunt mult mai multi decat cei cu capul pe umeri.
  @Hiksos, la vremea aceea, nu multi oameni aveau o gandire cum o avea Einstein.
  @Dani, da, fiecare om poate fi inlocuit, dar fiecare om este unic prin ceea ce face si prin modul cum o face.
  @Pato Basil, cam asa o sa fie, dar robotii nu o sa pot face ceea ce putem face noi.
  @Val33ntyn, pai da, fiecare om este unic in felul sau.
  @coolnewz, robotii nu o sa ne faca pe noi, dar o sa faca alte lucruri importante.
  @Dragomir, sunt de aceeasi parere cu tine. Nimic nu poate inlocui oamenii.
  @Adriank, dar robotii nu ar trebuie sa ne ajute si nu sa ne inlocuiasca ?
  @Kysarin, din pacate asa este. Dar mai sunt si oameni care nu incearca sa copieze nimic.
  @BogdanSDR, eu totusi cred ca romanii se pricep la ceva, mai am o bruma de buna credinta pentru romani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s