Tehnologia.


Tehnologia evolueaza pe zii ce trece. Nu mai este ca la inceputul inventarii computerului cand acesta ocupa incaperi intregi si era accesibil numai anumitor persoane. Timpurile se schimba si implicit si tehnologia. La un moment dat totul o sa fie automatizat.

Sunt de acord cu evolutia tehnologiei. Avem nevoie de acest lucru, pentru bunastarea noastra ca fiinte. Dar din pacate tehonlogia nu este pretutindeni. Anumite persoane nici nu stiu ce este acela un computer sau un telefon mobil.

Consider ca tehonologia in ziua de astazi este destul de evoluata, dar ea va mai evolua. Oricum sunt de parere ce sunt tehonologii si mai avansate de cat cele care le utilizam noi acum, numai ca nu sunt scoase pe piata.

Multe lucruri evolueaza in domeniul militar si ma intreb, oare de ce lumea se axeaza atat de mult pe evolutia militara ? Pana la urma cu ce ne ajuta pe noi ca populatie faptul ca o anumita tara esti mai evoluata militar ? Asta ii determina mai mult pe cercetatori sa caute “contra arme” mai puternice decat ale acelor tari.

Sunt de parere ca tehnologia ar trebuie sa evolueze pentru binele nostru, pentru a ne ajuta pe noi sa ne descurcam mai bine sau pentru a ne face viata mai usoara. Pentru ca nu ne ajuta cu nimic faptul ca americanii au inventat o arma cu laser sau ca albanezii au inventat arma cu ioni (acestea sunt pur exemple, nu fac referire la nimic).

Evident o sa spuneti ca evolutia armelor se face pentru protectia noastra. Dar in cazul unui razboi (sper sa nu se intample) credeti ca acele arme vor mai fii folosite pentru protectia noastra ? Mie imi e greu sa cred acest lucru. Pentru ca in acel moment nimic nu mai conteaza. Conteaza numai ca, cel mai puternic sa invinga si nimic mai mult.

Advertisements

8 comments

 1. Tehnologia armelor evolueaza din cauza fricii … din cauza ca nu se stie niciodata cand o sa apara un alt fanatic la carma unei tari si o sa inceapa ceva (gen Hitler) .

 2. Majoritatea tehnologiei a fost mai întâi dezvoltată în domeniul militar, multe dintre chestiile pe care le vedem și utilizăm sunt derivate ale produselor militare. Dar e adevărat că se exagerează un picuț cu armele mai ales foarte mulții bani care se aruncă în cercetare, or fi echipamentele scumpe dar nu are cum să fie atât de scumpe ca acum, pun pariu că e o mânăreală de supt bani .Ai o dudă cu „am fost pe aici” îmi dă eroare că nu pot modifica headerul.

 3. La conducerea unei tari vine un nebun. Acesta incepe sa construiasca arsenal militar. In ce scop? Pentru cotropire si distrugere. Evident ca celelalte state se vor inarma si ele, pentru aparare. Si asa vrand-nevrand ne inarmam pana in dinti.
  Bineinteles ca nimeni nu castiga in urma unui razboi, dar nici nu poti lasa o tara sa distruga alta tara. Daca extremistii islamisti ar avea puterea nu ar folosi-o? Sau nord coreeenii? Sau alti descreierati?

 4. Da, ok , tehnologie este aproape peste tot. Dar de ce nu poate fi oare accesibila si celor din Africa de exemplu ? sau celor din munti ? Pentru ca aceia nu au BANI. Practic celor care dezvolta si creeaza tehnologia le pasa de bani , putere pe piata , etc. Si isi vand lucrurile la preturi imense pentru unii.
  Si in cazul unui razboi tehnologic , se vor lupta de pe calculatoare.Nu vor mai exista oameni care sa mearga cu pusca. De exemplu in Cairo (ca tot e chestia cu Egiptul) , Google nu mai merge … Yahoo nu mai merge , niciun site nu mai functioneaza. Le-a fost intrerupt accesul la internet din cauza a ce se intampla pe strazi . Plus ca acum vezi pustani de 14-15 ani cum sparg site-uri … micutii “Hackeri”. asa va fi si “Cel de-al Treilea Razboi Mondial” care imi doresc sa nu apara.

 5. @Pato Basil, asta pana cand au fost folosite de catre americani.
  @Dani, probabil si din cauza fricii, dar eu mai mult tind sa cred ca evolueaza deoarece se simte nevoia de superioritate.
  @Copilu de Lego, aic sunt perfect de acord cu tine, Dar nu mai bine ar evolua atat de repede in domeniul medicinei, sau mai stiu eu unde ?
  @GiacomO, probabil este o manareala si cu chestia asta, dar mai bine s-ar investi jumatate din suma, catre alte domenii.
  Daca mai e problema asta sa faci un print screen si sa ma contactezi pe mail. Te rog frumos.
  @derscanu, eu cred ca islamistii daca ar avea puterea ar folosi-o pentru a se razbuna. Parerea mea.
  @Kysarin, cei din africa sau cei dun munti nu au resursele necesare pentru a avea acces la tehnologie, din pacate. Eu totusi cred ca daca va izbuncni un razboi tot oamenii vor fi cei care il vor purta. Altfel nu inteleg rostul armatei si a persoanelor din acest domeniu.
  @bibabum, asta asa se va intampla, din pacate. Dar sa speram ca nu se va ajunge la acest lucru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s