Riscurile meseriei.


Cand am venit cu autobuzul acasa acum cateva zile, erau doi studenti in fata mea care discutau despre facultate, despre examene, despre taxa care trebuia platita si alte lucruri de acest gen. Mi-au dat o impresie placuta, mai ales ca discutau despre facultate.

Discutand ei asa, au ajuns la subiectul pensiilor, care scad, au ajuns sa discute despre salarii, si mi s-a parut interesant cand unul dintre ei a zis ca oriunde ai munci ti se poate intampla ceva. Si au luat ca exemplu un om care este plecat in Afganistan.

Mi s-a parut interesanta ideea asta ca oriunde ai munci ti se poate intampla ceva. E adevarat. Evident cei din Afganistan sunt in pericol mai mare decat cei care lucreaza intr-un birou la etajul 10. Dar daca stai putin sa te gandesti se poate intampla orice.

Cand e sa se intample, sau daca e sa se intample atunci se va intampla, altfel nu. Trebuie numai sa ai grija oriunde ai munci, daca esti atent si ai grija de tine atunci nu ai de ce sa iti faci griji. Asadar oriunde munciti, in orice domeniu trebuie numai sa aveti grija si sa fiti atenti.

Advertisements

12 comments

 1. Lasa Boogie,daca e sa se intample o intamplare intamplatoare care se va intampla care este…o sa se intample :))
  Momentan se intampla ca scriu un coment intamplator la intamplare….
  Deja cumvantul intamplare suna al naibii de ciudat sau e doar o intamplare?

 2. Dap…interesant, dar e mai complicata problema. s-au intamplat atat de multe accidente de munca din cauza ca angajatorii nu le-au facut instructajul angajatilor cu privire la protectia muncii sau au murit oameni la locul de munca datorita echipamentelor invechite cu care lucrau. Deci oricata grija ai avea la locul de munca, “riscurile meseriei” exista oriunde. Cu atat mai mult intr-o zona de razboi unde pericolul este iminent. Ce putem face? Sa avem grija de noi, da, sa avem grija si la cei din jur pt ca greseala altora ne poate deveni noua fatala sau poate ca e doar soarta…?!

 3. @bibabum, normal, oriunde ai munci se poate intampla ceva.
  @Serj, cred ca esti plictisit in ultimul hal daca ai scris comentariul asta, mai bine du-te fumeaza o tigara si stai pe canapea, sau chinuie chitara.
  @carmen_rx, pai in unele cazuri de vina sunt angajatorii, dar si cei care vor sa opteze pentru acel loc de munca sa se intereseze si ei, sa le ofere conditii bune si siguranta. Dar ceea ce vreau sa spun este faptul ca si daca ti se ofera siguranta, tot se poate intampla ceva, trebuie doar sa ai noroc, atat.

 4. Cam peste tot există riscuri, dar unele meserii au rata accidentului/morții mai ridicată. Dacă e să fie ceva va fi. Totuși cel din Afganistan are șanse să moară mai repede decât cel din birou. În esență sunt egale dar dacă ne concentrăm pe fiecare meserie cred că militarul are mai multe șanse să moară. Astfel nu le putem pune la egal decât în definiția generală că după ajung două lucruri paralele.

 5. Accidente se pot intampla oricand si oricum, insa unii sunt mai expusi decat altii: soferii, militarii, politistii, cei care lucreaza cu substante toxice sau fac experimente fizice, etc.

 6. @GiacomO, daca e sa comparam fiecare loc de munca in parte, evident ca se diferentiaza fiecare. Dar eu vreau sa spun ca oriunde se poate intapla ceva, in orice domeniu muncesti. Logic vorbind.
  @gabriel si daca nu muncim deloc, unde ajungem ? Nicaieri, omul mai trebuie sa si supravietuiasca. Altfel ne-am intoarce in epoca de piatra unde numai vanam si cultivam plante.
  @derscanu, pai da, fiecare dintre cei mentionati de tine sunt expusi intr-o anumita masura. Acum mai depinde si de norocul fiecaruia.
  @Dani, da, orice se poate intampla oriunde.

 7. @Georgel, pai banuiesc ca fiecare vrea sa faca cat mai bine ceea ce face, dar e imposibil sa lasi grijile deoparte permanent.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s