Analiza obiectivă a blogului adversarului.


Acesta este blogul care ii apartine lui Degetzica adversarul meu in “Duelul Invingatorilor”. Asadar sa o luam cu inceputul si sa facem un fel de blog review. Mi se pare un blog interesant dar probabil ca are nevoie de imbunatatiri cum are nevoie fiecare blog in parte. Mereu se gaseste ceva de adaugat. Asadar sa incepem sa discutam despre blogul lui Degetzica.

Blogul are o tema placuta alcatuita din alb si verde, numai ca am observat la posturi, daca scrii un titlu destul de lung, data se suprapune peste titlu, iar asta poate induce pe cineva in eroare si il poate face sa paraseasca blogul fiind convins ca nu a gasit ceea ce cauta.

Din pacate am observat ca in categoria “About me” nu scrie nimic despre Degetzica, nici ce fel de persoana este. Nu exista nici o descriere a ei, nici o adresa de contact unde o poate cauta cititorul, nimic de genul acesta. Poate cel care ii citeste blogul vrea sa isi faca o idee si fata de persoana ei, sa vada ce fel de om este, ce ii place, ce nu ii place, ce o determina sa scrie si asa mai departe. Consider ca este benefica o descriere pentru a ajuta cititorul sa fie mai aproape de blogul respectiv. Plus ca lipseste butonul de Home sau Acasa, depinde cum doreste posesorul blogului. Poate unele persoane vor sa se intoarca la pagina principala a blogului si nu stiu cum. Un buton de home le-ar fi foarte benefic.

Posturile la inceput au fost destul de rare, dar pe parcurs au inceput sa se dezvolte. Ar trebui sa apara posturi din ce in ce mai des si vad ca se intampla lucrul asta. Sa speram ca pe viitor vor fi si mai multe posturi pentru a avea lume ce citi si pentru a-i face placere sa paseasca in acest blog. In rest posturile sunt pe tot felul de categorii, ceea ce este bine. Este un blog diversificat si care poate strange multi cititori.

Din pacate sub postari si nici in Side Bar nu exista butoane de share. Butoane de Facebook, Twitter, Digg si asa mai departe. Acest lucru este benefic pentru blog deoarece cititorul poate a gasit ceva interesant si care i-a placut si poate vrea sa imparta acel lucru cu prietenii sai sau cu oricine altcineva. Asadar ar trebui sa existe cateva butoane de share, nu neaparat sub postare ci oriunde altundeva, dar numai sa fie. De preferabil undeva la vedere unde cititorul le poate accesa usor.

In josul blogului am vazut ca exista si un Nor de Etichete, din pacate acesta nu este populat. Adica chiar deloc. Chiar posturile scrise de catre Degetzica nu au avut nici un fel de etichete ? Atunci daca nu au existat etichete, mi se pare normal ca si acest norisor sa dispara, pentru ca pur si simplu sta degeaba acolo si in locul lui poate sta orice altceva mai folositor pentru cititorii blogului si pentru Degetzica.

Desi nu exista pagina de contact, exista un chat unde Degetzica poate fi contactata. Acest lucru este bun deoarece  cititorul o poate intreba daca are neclaritati cu privire la un post sau la ceva anume. In concluzie, chatul  compenseaza faptul ca nu are pagina de contact.

Nu consider ca blogul meu este mai bun sau mai rau decat cel al lui Degetzica. Asta poate determina juriul si cititorii blogurilor. Eu imi dau toata silinta sa fac totul cum trebuie si banuiesc ca si ea face la fel, deci o sa fie o competitie stransa, iar cel mai bun va castiga.Degeaba incercam acum sa stabilim cine-i mai bun, castigatorul poate fi oricare dintre participanti, asa ca rezultatul competitiei conteaza.

Advertisements

3 comments

  1. Multumesc mult pt ca ai gasit defecte! Asta ma va ajuta pe mai departe, sa imi imbunatatesc blogul. Chiar era nevoie de cineva care sa ma critice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s