Picatura Chinezeasca


Picatura chinezeasca este denumirea populara a torturii cu apa. Apa este lasata usor sa curga in picaturi pe fruntea unei persoane, ducand, treptat, la nebunia victimei. Aceasta forma de tortura a fost descrisa de Hippolytus de Marsliis in Italia secolului al XVI-lea. Se presupune ca tortura vine de la faptul ca apa curge foarte incet si foarte putin, la intervale scurte de timp.

S-au facut doua experimente: intr-o prima ipostaza victima a fost legata, cu apa curgandu-i pe frunte, iar in cel de-al doilea caz subiectul a fost lasat liber, dar supus aceluiasi tratament. Victima legata a declarat ca a experimentat un nivel ridicat de stres si anxietate, in timp ce subiectul lasat liber a experimentat doar un usor stres.

Tortura, oricum, nu a fost cauzata de faptul ca apa pica intruna, ci de imobilitatea victimei. Alte efecte secundare sunt raceala, senzatia de amorteala, de iritatie. Pentru ca nu lasa nici o urma vizibila pe victima, apa este preferata ca metoda de tortura si a fost folosita impotriva prizonierilor din China si Tibet.

Sunt mai multe forme de tortura cu apa: picatura chinezeasca, tortura medievala cu apa, cura cu apa, cazanul cu apa si scufundarea. Tortura cu apa mai poate insemna ca victima este stropita, pe rand, cu apa fierbinte si rece. Tortura medievala cu apa presupune blocarea cailor respiratorii si introducerea unei tevi in gura.

Victima trebuie sa bea toata apa varsata prin teava pentru a evita inecarea. Stomacul se umple pana aproape de explozie, si cateodata victima este batuta pana cand vomita tot lichidul, apoi tortura este reluata. Cateodata victimele sunt suspendate cu capul in jos, greutatea apei apasand pe intestine.

Rezulta o durere incredibila si cateodata moartea. O alta metoda presupune legarea victimei de un scaun, cu fata acoperita cu o haina, peste care se toarna apa. Victima are senzatia inecului. Aceasta tortura a fost folosita de soldatii americani in razboiul cu Filipine.

Sursa o aveti aici.

Advertisements

12 comments

 1. O tema de discuție nu se poate considera.Eu cred ca tortura mentala este mult mai periculoasa decât cea fizica, întrucât tortura fizica duce la nesiguranța mentala, dar o persoana cu nervi de otel ( în ghilimele:P )poate suporta tortura fizica.
  Pe cealaltă parte avem tortura mentala care doboară orice speranța și creează un colaps al sistemului nervos după aceea victima poate fi controlata psihic pentru a divulga imformatiile necesare.

  1. Aici are loc tortura mentala, caci primul afectat de rezultatul picaturii chinezesti este creierul. In cazul de fata nu este vorba de tortura fizica, pt cei ce confunda. Nu te poate durea fizic persistenta unei picaturi de apa. Mintea, insa, sigur, va raspune pe masura impactului !

 2. Dory, pai nu este o tema de discutie, este pur si simplu o informatie care mi mi se pare destul de interesanta si pe care am vrut sa o impartasesc cu voi. Evident ca tortura mentala este mult mai periculoasa si foarte putine persoane au nervi de otel pentru a putea rezista.

  @Pato Basil, da, mi se par niste lucruri interesante si imi place sa fiu informat in legatura cu acestea.

 3. a fost testata si de cei de la mythbusters 🙂

  @Dory: e mult mai periculoasa torura mentala? :)) dupa ce vei vedea de ce au fost in stare oamenii pe vremea aia in materie de torura fizica, cea mentala o sa fie un aperitiv :))…

 4. Oamenii. Cateodata ma inteb daca rasa umana merita sa mai traiasca, daca va fi vreodata bine. Atata rautate, atata sadism. Si acum inca e bine. Pe vremuri cei mai multi oameni erau sclavi, si asta sppune tot.

 5. Habar nam de ce am scris chestia cu tema de discutie 😛 ma dus mintea la altele
  @andrew: folosesteti un pic imaginatia si o sa vezi de ce tortura mentala este mai periculoasa decat cea fizica,
  nu am libertatea de a ma exprima intr-un spatiu destinat comment-ului.

 6. @andrew, da stiu ca au testat-o si cei de la mythbusters, dar din pacate nu am vazut episodul 😦

  @Florin, corect, informatii destul de interesante.

  @derscanu, da oamenii sunt rai, dar acum se zice ca am evoluat si am renuntat la practicile acestea barbare. Numai ca nu peste tot este asa.

  @Dory, ti-a zburat mintea in alta directie 😆

  @stiLizer, nu o sa imi foloseasca la nimic, dar imi place sa stiu diferite lucruri din orice domeniu, chiar si practici de tortura.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s