Ura


Ura este cel mai urat lucru caracteristic oamenilor. Nici o alta fiinta nu uraste cum uram noi. Partea cea mai proasta este aceea ca incepem sa uram alte peroane din pricina unor lucruri nesemnificative, dar pentru noi par importante. Cateodata ura se naste din nimic. Ura face parte din viata noastra precum alte trairi.

Fiecare om uraste ceva anume, dar cei mai multi nu arata acest lucru. Fiecare persoana tine ura in ea. Nu o scoate la iveala deoarece nu vrea sa arate lumii ceva anume. Dar ce anume nu vrea sa arate ? Faptul ca este slab/a ? Nu cred. Totusi ura ne face sa nu mai fim atat de umani cum suntem atunci cand nu uram.

Pana la urma, ura ce este ? O senzatie ? O perceptie ? Ura este ceva ce pe unii ii caracterizeaza intr-o mare masura, iar pe altii nu ii afecteaza cu nimic. Ura ne face sa nu mai gandim corect, sa nu mai gandim logic si sa nu mai fim in toate mintile. Ura ne transforma in niste animale.

Ce trebuie sa facem pentru a scapa de ura ce o purtam cuiva ? Cum scapam de aceasta boala ? Sincer nu am nici o idee, nu stiu sa raspund la aceste doua intrebari. Stiu doar ca ura ne distruge. Ne distruge pe noi si pe cei apropiati noua. Ura ne face din oameni, “neoameni”.

Advertisements

13 comments

 1. bine ca precum si la notiunea de iubire, la fel si la notiunea de ura se pot atribuii mai multe feluri. spre exemplu eu urasc maioneza. cat despre acea ura intre persoane care uneori duce chiar la tragedii, da, intradevar pe unii ii schimba total dar pe altii, precum in cazul meu, nu-i afecteaza prea tare. chiar daca este prezenta. ura este unul dintre cele mai profunde senzatii umane, poate fi atat de profunda incat de multe ori provoaca chiar placere.

 2. Genial! Nici o alta fiinta nu uraste cum uram noi.
  Pot sa te completez? Nici o alta fiinta nu se pisa cum ne pisam noi. Nici o alta fiinta nu se imbata cum ne imbatam noi. Nici o alta fiinta nu iubeste cum iubim noi.
  Frate, nu te acuz de prostie sau altceva, dar spre binele tau, fii mai putin superficial cand crezi ca ai ceva de spus!

 3. Ura se naste din ceva nu apare asa din senin. Trebuie sa existe o motivatie serioasa. Fie invidie, fie razbunare, fie ceva diferit de ceea ce noi intelegem ca fiind normalitate.

 4. @GiacomO, pai da, poti face planuri negative dar si pozitive si de cele mai multe ori, cele negative ies la suprafata.

  @adriank, de acord cu tine, dar ura provoaca placere numai pentru o perioada scurta de timp, numai atunci cand simt din toata inima ca urasti ceva sau pe cineva.

  @cerbulvechi, cand am scris ca “Nici o alta fiinta nu uraste cum uram noi”, mi-a venit in minte imaginea lovirii unui caine, desi ii faci rau, acesta nu te uraste, si continua sa vina la tine si sa te indrageasca. Ir mai superficial nu pot sa fiu, pentru ca ceea ce scriu aici cred cu tarie, pana mi se dovedeste contrariul, atunci reunosc ca am gresit si incerc sa nu mai fac a doua oara aceeasi greseala.

  @derscanu, ura pentru ceva sau pentru cineva, poate sa iasa la suprafata peste o anumita perioada, nu trebuie sa apara imediat dupa ce a incoltit. Ura apare din lucrurile care nu ne plac si care ne deranjeaza insistent.

 5. “Ura ne face sa nu mai gandim corect, sa nu mai gandim logic si sa nu mai fim in toate mintile. ”

  eu aş zice că prin ură gândim corect, bineinteles este total subiectiv. fiecare îşi duce crucea în spate, iar când ceva nu ne convine avem dreptul să ne împotrivim şi să ripostăm precum nişte animale ( oare, fără suflet? ).

 6. Ura si iubirea sunt sunt “legate” strans intre ele, fara ura nu poate exista iubire si viceversa
  Intotdeauna trebuie sa existe un echilibru,
  daca acel echilibru nu exista, una dintre parti va domina si va “naste”
  ganduri si emotii care nu sunt caracteristice persoanei.

 7. As vrea sa pastrez ura in suflet. Din pacate (cred) mereu uit motivele …

  Prea multa iubire naste ura … prea multa invidie naste ura …

 8. @George Dogariu, nu spun ca nu avem voie sa uram, avem voie, numai ca nu trebuie sa uram pana la modul extrem, pana facem o prostie. Eu spun ca ne putem si controla. De asta suntem fiinte inteligente.

  @Dory, pai da, ura si iubirea fac parte din viata noastra, intr-o anumita masura.

  @Dani, tot ce e prea mult naste ura. Si tot ce e prea mult dauneaza de asemenea. Mai bine sa uiti motivele pentru care urasti si sa nu mai ai nici o treaba cu acest lucru.

  @Iulia, momentan nu urasc pe nimeni si nici un lucru. Cred ca te inseli.

  @Pato Basil, e bine daca nu cunosti sentimentul, dar imi e greu sa cred ca nu ai urat niciodata nimic in viata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s