Suntem doar pioni in jocul ciudat al hazardului.


Toti suntem niste pioni, toti suntem pioni ai societetii. Suntem pioni prin felul nostru de a fi, suntem pioni prin umanitatea noastra. Majoritatea traim fara un scop anume, fara sa ne intereseze ce va urma si ce se va intampla pe viitor. Dar tosusi cu totii suntem pionii intregului univers. Acele particele micute, precum furnicile, care incearca sa isi duca traiul in continuare.

Lumea este ciudata, pamantul este ciudat, totul este ciudat, iar noi suntem niste ciudatenii care facem ca totul sa fie mult mai ciudat decat este. De ce facem acest lucru ? Nevoia de atentie, sau nu ne dam seama cand facem acest lucru ? Eu cred ca nu ne dam seama cand facem acest lucru, iar pamantul isi continua cursul pe traiectoria sa normala, evident cu cateva ciudatenii in plus.

Dar de ce suntem niste pioni ? De ce nu putem fi regi ? De ce totul trebuie sa fie intr-o anumita logica. Cum spunea o persoana pe care am cunoscut-o : “Omul ar trebui sa se nasca, sa creasca, sa mearga la scoala, sa studieze, iar de la 20 de ani sa se distreze, pentru ca atunci este momentul, nu la 60 de ani cand iese la pensie, cand este prea tarziu pentru distractie, iar de la 40 de ani sa munceasca, pentru economia tarii. ” Oare de ce nu este posibil asa ceva ?

Si care este acest joc ? Cu ce motiv suntem noi aici ? Ca banuiesc ca nu suntem numai pentru perpetuarea speciei. Suntem cum un scop anume. Ce trebuie sa faca niste pioni ? Iar daca am fi toti regi si nu pioni, societatea nu ar progresa la fel de mult ? Eu cred ca da, deoarece indiferent daca esti rege sau pion tot aceeasi viata o duci, poate cu cateva plusuri sau minusuri.

Advertisements

12 comments

 1. Articolul asta imi da o senzatie a dracu de ciudata!

  Pioni,regi,nebuni etc nu conteaza ce esti…ci conteaza ce lasi in spatele tau dupa ce ai murit!
  Jocul puterii se joaca de secole! Toata lumea vrea sa ajunga dominantul nu dominatul!
  Fiecare dintre noi are un scop…fiecare suntem aici cu un scop…nimica nu e intamplator!

 2. eu sunt nebunul negru, clar. Parerea mea ca poti fi orice, depinde de numarul cadavrelor pe care esti dispus sa calci.

  ca tot a venit vorba de sah, un joc care-mi place enorm si la care ma si pricep (parerea mea) eu cel mai mult apreciez caii, nu as da un cal nici pe regina.

 3. @Pato Basil, eu unul consider ca nu am probleme de genul asta. O sa beau cotnari de placere nu ca sa fiu rege. :))

  @Serj, Pai articolul in sine e ciudat. Si tind sa cred ca unii sunt cu scopul de a-i injosi pe altii.

  @Bogdan, pai da, dar nu ar trebui sa avem un scop pozitiv ? Eu unul asta as vrea sa cred.

  @adriank, aici ar merge vorba aia, scopul scuza mijloacele. Si mie imi place jocul de sah. Din pacate nu am mai jucat de mult timp, dar niciodata nu am uitat cum se joaca.

 4. nu sunt de acord cu tine, nu sunem toti pioni, pornind chiar de la baza existentei noastre, fiecare dintre noi este unic. Lasand la o parte asta tu privesti pozitia asta de pion in viata dintr-o perspectiva gresita. Imagineaza-ti viata ca pe o tabla de sah, imagineaza-ti toate piesele, pionii, nebunii, caii, regele , regina, turele. Daca noi suntem pionii atunci sunt al dracului de mandru ca sunt pion.Pionii au fost si vor fi intotdeauna varful lancii, chiar daca uneori pionii sunt si carne de tun, sau generatie de sacrificiu, fara sacrificii nu a existat evolutie.Din pozitia ta de pion ai fost si vei fi intotdeauna la inceput inaintea regelui.Avantajul primului venit.Ca pe parcurs nu vei ajunge chiar atat de departe, asta e soarta, viata, alegeri personale.Insa, uneori , se mai intampla ca un pion sa ajunga la capat de drum, se intampla chiar ca uneori un pion sa salveze situatia, salavand la randul lui o regina .Concluzia? chiar daca ne nastem pioni, chiar daca traim toata viata ca niste pioni, chiar daca murim ca niste pioni, in inima noastra si in mintea noastra ne va fi intotdeauna permis sa fim regi si nimeni nu ne poate lua asta.

 5. @alin, in sinea noastra suntem regi, dar in sicietatea de astazi am ajuns carne de tun, iar totul este instabil. Nu spun ca nu ai dreptate, dar majoritatea pionilor ies prea repede de pe tabla.

 6. Abordezi un subiect mult prea mare. Putem vorbii despre el pana murim si tot nu avem sanse sa aflam raspunsul/raspunsurile.
  Dar asa e firea noastra, sa punem intrebari chiar daca nu exista raspunsuri…

  P.S Un link exchange ?

 7. @Dani, corect, din pacte nu avem destul timp pentru a epuiza toate raspunsurile. Si vorbim pe mail sau pe mess in legatura cu link-ul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s