Poetul Adrian Paunescu a murit.


Primarul general Sorin Oprescu a declarat ca poetul Adrian Paunescu va fi inmormantat, duminica, in Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor.

Este unul dintre marii romani care m-a onorat cu prietenia lui. Profit de ocazie pentru a transmite condoleante familiei. Paunescu va fi inmormantat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu, cu onorurile cuvenite unei vieti, as putea spune emotionante“, a spus edilul Oprescu.

Poetul Adrian Paunescu s-a stins din viata in aceasta dimineata la ora 07:15, dupa o lunga lupta cu boala, la varsta de 67 de ani. Diabetul de care acesta suferea i-a afectat mai multe organe, iar azi-noapte starea poetului s-a inrautatit.

Inima i s-a oprit, iar medicii au fost nevoiti sa intervina cu manevre complexe de resuscitare.

Astazi, 05.11.2010, la orele 07.15, inima maestrului Adrian Paunescu a incetat sa mai bata. Dupa nenumarate tentative de resuscitare a trebuit sa ne declaram invinsi .. si maestrul a plecat dintre noi“, a declarat medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara a Spitalului Floreasca.

Paunescu a fost internat saptamana trecuta de urgenta la Spitalul Floreasca, pentru ca acesta nu mai putea respira. Timp de o saptamana, medicii i-au sustinut inima, plamanii si rinichii cu tratamente medicamentoase, insa corpul poetului a cedat astazi.

Cu ultimele puteri, in timp ce suferea pe patul de spital, Adrian Paunescu a scris ultima sa poezie, pe 31 octombrie.

Primele zvonuri despre starea de sanatate a poetului au parut in luna iunie, cand se vorbea despre un diagnostic sumbru – ciroza hepatica sau cancer.

Paunescu a infirmat insa aceste informatii “nu e cancer, nu e ciroza, s-au scris aiureli, ca nu e adevarat“, dar cu toate acestea a recunoscut ca are probleme grave: “La un moment dat am avut un complex hepato-renalo-cardiac de suferinte“.

Mi-a fost rau, mi-a fost rau, la un moment dat nu mai puteam sa merg bine”, declara in urma cu cateva luniAdrian Paunescu.

Sursa o aveti aici.

http://stirileprotv.ro/bin/player/embed.php/z2OBnaUA/gzaYpIICcwm/di+IS8Y3kTWbJrLIDepuuQ=

Din pacate s-a stins una dintre cele mai mari personalitati alea romaniei. Nimeni niciodata nu o sa ii poata lua locul. A fost si va ramane in minte noastra prin scrierile sale si prin felul sau de a fi.

Dumnezeu sa il ierte.

Advertisements

5 comments

  1. a scris imnul echipei mele de fotbal favorite si intradevar a fost un poet genial (nu notabil cum l-au numit cei de la asociatia romana a scriitorilor), insa pentru faptul ca la pupat cum la pupat pe ceausescu, parca totusi se mai reduce din mila.

  2. @Pato Basil, nimic mai mult, ajunge atat. Dumnezeu sa il ierte.

    @adriank, intradevar a fost un poet de exceptier, iar multi spun contrariul in legatura cu relatia sa cu sotii ceasusescu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s