Cat de mult trebuie sa tragi pentru a ajunge sus, aici, in romania ?


 

 

Cred ca nu iti trebuie prea multe chestii, dar sigur iti trebuie sange in co*ie si instinctul de a fura pe fata fara sa iti pasa de nimic. Pe asta este construita societatea din ziua de astazi si se pare ca unora le merge din ce in ce mai bine in pofida a tot ce se intampla de jur imprejur.

Trebuie sa te duca capul sa dai cu japca repede si fara teama. Aici daca ai scoala nu ajungi sus. Aici ajungi sus daca il ai pe tata cu pile pe mama cine stie ce secretara pe nu stiu unde si as mai departe. Iar tu nu faci nimic stai cu p*** in sus la soare si nu te intereseaza nimic.

Pai in loc sa te gandesti ca poate tata moare odata si nu ma mai poate ajuta, nu mai poate sa imi ia nu stiu ce X5 sau Chrysler. Ia sa muncesc si eu putin pe spinarea mea, ca poate nu mor. Da de unde, ti-ai gasit. Pentru a ajunge sus aici in romania tu ca fiu/fiica, nu trebuie sa faci nimic doar trebuie sa cresti, iar daca se nimereste ca parintii sa fie cineva sus pusi, te-ai aranjat aproape toata viata.

In concluzie, aici in romania poti sa fii prost de bubui ca tot reusesti sa ajungi sus si nu trebuie sa tragi prea mult. Dar in schimb pentru oamenii de rand se schimba situatia. Ei din pacate trebuie sa traga tare. Dar macar stiu ca au facut ceva in viata aceasta, pentru ei si pentru familia lor. Le-au dat o educatie copiilor cu privire la ce inseamna munca si ce trebuie sa faci pentru a trai.

 

Advertisements

9 comments

 1. cu succesul este foarte simplu, pentru tineri, in Romania succes obtii doar prin minciuna, manipulare, violenta sau manelism, daca nu esti in stare sa te adaptezi la astea atunci te cari deaci in alta tara, parerea mea.

 2. @pato basil, eu sunt de parere ca, ceea ce faci cu mana ta e bine facut. Abea astept sa vad ce articol vei scrie.

  @adriank, pai cam la asta se rezuma succesul in romania, dar tind sa cred ca sunt si alte criterii.

 3. Well, nu e mereu aşa.
  Îmi povestea azi o profesoară de o tipă, căreia i-a murit mama, care avea un tată beţiv, nu avea niciun sprijin şi o vecină de a ei a ajutat-o în multe chestii, iar acum e bine mersi, căsătorită cu fiul vecinei, fericită şi bla bla.
  Oricum, şi dacă nu ai părinţii cu pile dar ai bani ajungi sus.
  Iar dacă nu e niciuna din asta, dacă eşti fată, te culci cu câţiva d-ăia de sus, şi ai ajuns şi tu acolo…

   1. Nu faci chestiile astea pentru a arăta bine în ochii lumii. Faci asta pentru a arăta bine în ochii tăi.
    Pentru a-ţi face ţie o viaţă bună, să-ţi fie ţie bine…
    Oricum, pentru unii merită.

 4. Ne-am nascut sa ASTEPTAM….ASTEPTAM sa ne nastem, ASTEPTAM sa mergem la scoala, ASTEPTAM prima iubire ASTEPTAND sa simtim ceva pentru aceea persoana ASTEPTAND momentul potrivit, ASTEPTAND ca intr-o bunza zii sa ne despartim, ASTEPTAM sa uitam totul si sa mergem in continuare cu viata, ASTEPTAM sa implinim 18 ani ASTEPTAND sa plecam in lume doar sa fim singuri o vreme, ASTEPTAM sa ne gasim partenerul perfect ASTEPTAND sa fim fericiti, ASTEPTAND rezolvarea unei enigme, probleme sufletesti ASTEPTAND fericirea dupa tristete, ASTEPTAND impreuna un copil in urmatoarea zi, ASTEPTAM sa imbatranim impreuna apoi ASTEPTAND sa murim unul langa altul…IMPLINITI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s