“Ma ascund, ne ascundem ?! “


Ma ascund, ne ascundem. Fiecare se ascunde. Nu de cineva anume, de societate, de prieteni, de familie. Fiecare se ascunde indirect de ceva anume. De ce anume se ascunde fiecare ? Acum multi o sa zica, ca ei nu se ascund de nimeni. Imposibil, fiecare se ascunde de cineva, fie ca vrea, fie ca nu vrea. Si o facem aproape zilnic, minut de minut. Chiar daca da stim ca facem asta, chiar daca nu stim. 

Fiecare dintre noi poarta diferite masti, dupa care ne ascundem adevaratul chip. Adevaratul chip pe care poate putine persoane l-au vazut. Adevaratul chip care poate ne face sa fim umani intr-o anumita masura. Adevaratul chip care pe unii dintre noi ne face sa fim inumani. Adevaratul chip care sta ascund foarte bine sub multe straturi de masti pentru fiecare ocazie.

Mereu cand se intampla cate ceva, folosim o anumit masca. Daca suntem fericiti avem o masca, daca suntem tristi avem o alta masca. Oare ce masca vom avea daca am unii toate acesta la un loc ? Banuiesc ca am fi hodosi. Dar pana la urma nimeni nu stie care este adevaratul chip al celui de langa noi, pentru ca nu ne lasa sa vedem acest lucru. Si noi la randul nostru nu lasam pe nimeni sa ne vada chipul.

Dar de ce, daca ne-ar vedea in forma noastra naturala, ne-am simti mai slabi ? Cu siguranta. Ne vom simti goi, fara suflu, fara vlaga ca si cand nu am mai avea nimic de ascuns. Iar acest lucru este imposibil, deoarece fiecare persoana are ceva de ascuns. Fie ca este important sau nu. Fie ca este ceva minor sau major. Nu conteaza. Poate asta ne face oameni pana la urma.

Pentru asta folosim diferitele masti, pentru a ascunde ceea ce este important pentru noi. Chiar daca este o chestie minora pentru altii, poate pentru noi este majora. Si folosim diferite chipuri pentru a da de inteles ca totul este normal, ca nu s-a intamplat absolut nimic si asa mai departe. In concluzie ne mintim si pe noi intr-o anumita masura, fara sa ne dam seama, fara sa fim constieni de acest lucru.

Voi v-ati gandit ce chipuri aveti ?

V-ati gandit ca poate sunteti altfel decat sunteti acum ?

Advertisements

12 comments

 1. eu nu le numesc chipuri, le numesc multiple personalitati si da, am multe 😐 si banuiesc ca or fi si altii ca mine. asta e, fiecare se adapteaza in societate cum poate.

  dar sa sti ca nu sunt multi care inteleg cu adevarat ce vrei sa spui, cei mai multi cred ca a avea personalitati multiple inseamna a fi nebun, dar nu e chiar asa, multi au personalitati multiple si nici macar nu-si dau seama.

 2. Hm, ciudat.
  Eu cred că nu prea am de ce să mă ascund.
  Cu sinceritatea mea zdrobitoare… :”>
  Poate sunt chestii personale care nu vreau să le ştie lumea, sau să le ştie anumite persoane. Şi asta e tot ascuns?

 3. @adriank, pana la urma fiecare persoana are personalitati multiple, numai ca la unii sunt la reliefate, la altii nu.

  @cerbulvechi, pai eu chiar cred ca sunt sincer cu mine, dar incerc sa imi dau seama de anumite chestii ce i se intampla omului.

  @Pato Basil, da, o viata intreaga banuiesc ca o sa ne ascundem, iar la finalul ei ne vom intreba de ce ne-am ascuns. Pentru ca, pana la urma chiar nu aveam de ce sa ne ascundem.

  @nextbulady, fiecare are diverse motive pentru a se ascunde. Nu este nimeni care este ca o stanca, in vazul tuturor in bataia ploii, in bataia vantului si asa mai departe.

 4. Ne ascundem pentru ca ne place intimitatea, daca lumea ar stii tot despre noi e ca si cum as avea un covor de 5 centimetri din acela pufos, alb iar o persoana ar intra cu cizmele pline de noroi si ar calca pe el. Mai exista o chestie, aici as putea spune ca nu se aplica 100% informatia inseamna putere. E drept ca exista lucruri pe care cel de langa tine ar trebui sa le stie, sau sa le descopere, dar chiar totul revenim la situatia cu covorul.

 5. @patry, tind sa cred ca graiesc adevar.

  @cafeaua de dimineata, masti pentru totdeauna, masti pentru batranete, masi pentru cand vom fi singuri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s