Greşelile


Stăteam şi discutam cu o prietenă foarte bună despre greşelile pe care le facem noi într-o viaţă întreagă. Ea mi-a dat ideea pentru postul ăsta deci vreau să îi mulţumesc. Toată lumea face greşeli în viaţă lui/ei, e imposibil ca cineva să nu fii greşit măcar o data în viaţa sa.

Nu contează cât de mare eşti, sau cât de mic eşti tot faci greşeli. Toată lumea face greşeli, dar cel mai important este faptul că nu trebuie să faci de două ori aceeaşi greşeală. Sau măcar să încerci să o ocolosti, iar când chiar nu ai ce face, păi chiar nu ai ce face.

În faţa unor greşeli oricine pare mic, oricât de mare ar fi, la vârstă, fizic, în ochii lumii. Când face o greşeală parcă “intră la apă”. Şi bănuiesc că aşa se întâmplă cu fiecare dintre noi, nu este cineva mai special. Şi sunt unele persoane, care când greşesc nu recunosc niciodată orice s-ar întâmpla.

În concluzie orice persoană greşeşte în viaţă. Pentru că pur şi simplu este imposibil să trăieşti o viaţă fără greşeală, dar să trăieşti în greşeală este inadmisibil.

Advertisements

19 comments

 1. @constanteanul, ai dreptate. La un moment dat e mult prea tarziu cand vrem sa le reparam.

  @Pato Basil, multumesc de observatie. Am modificat. Si nu cred ca viata este o greseala, intro anumita limita. Din pacate noi facem greseli, pentru ca suntem umani. Asta banuiesc ca ne face umani in afara de celelalte lucruri.

 2. Se spune ca din greseli invatam, dar unii au luat aceasta zicala ca pe un modus vivendi. Sa gresim, caci este omeneste, dar sa nu persistam in greseala. E mai cuminte asa.Sunt greseli care nu mai pot fi reparate, dar se cheama ca te-ai dat cu capul de pragul de sus si altadata te vei feri, nu? Adica nu treci prin viata daca nu te lovesti de diferite hopuri. Ca le sari, ca te ranesti… Cum sa inveti sa te ridici?

 3. @QED, da ai dreptate, din greseli invatam iar alta data nu mai facem aceeasi greseala, dar unii nu invata nici daca au gresit de 10 ori acelasi lucru. Asta dovedeste ca au o problema.

 4. As vrea totusi sa fac o precizare la chestia care ai spus-o tu cum ca nu trebuie sa faci de doua ori aceeasi greseala, care se traduce prin aceea ca trebuie sa inveti din greselile tale.

  Ei bine, de multe ori, nu e suficient sa inveti doar din greselile tale, ci e bine sa inveti si din greselile celor din jurul tau – asa ca casca bine ochii in jurul tau pentru ca astfel poti sa iti salvezi capul de multe cucuie. 🙂

 5. @imperfectgirl18, pai da, daca am gresit macar sa incercam sa facem ceva dupa aceea.

  @deea, orice persoana greseste si trebuie sa fim atenti.

  @Bogdan Epureanu, este evident ca nuai cum sa inveti numai din greselile tale, dar daca esti atent in jurul tau, poate mai prinzi cate ceva, cine stie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s