Drumurile din Romania.


Se pare că a mai trecut o vară, iar drumurile din ţara noastră dragă şi scumpă au rămas exact la fel. Nu s-a mişcat un pai toată vară, iar gropile  au rămas la fel pe drumurile noastre. Lasă, bani să avem de băgat în maşini, că în gropi nu bagă nimeni nimic. Şi colac peste pupăza, după ce că nu avem drumuri mai de Doamne ajută, mai există şi taxă pentru ele.

Păi pentru ce să plăteşti taxa, dacă pur şi simplu nu ai pe ce circula. Lasă că poate băieţii se apucă să pună asfaltul la iarnă cum au făcut-o de multe ori şi evident, la supra preţ, pentru a reuşi să bage şi ei în buzunar 75% din sumă. Cum face tot românul de la putere. Nu ? Suntem conduşi de nite lepre de oameni.

Iar licitaţia, normal, se ştie dinainte de către cine este câştigată. Totul este măsluit, numai cei cu maşini sunt obligaţi să plătească “enspe mii” de taxe pentru nimic. Şi acum bănuiesc că şoferii îmi dau dreptate. Păi cum să conduci pe aici, prin ţărişoara asta ? Doar în cazul în care îţi cumperi elicopter ca Dan Diaconescu, înveţi să îl pilotezi şi gata, ai scăpat de gropi.

Dar cine ştie ce se mai întâmplă pe aici. Se pune asfaltul din an în an, deşi ar trebui să se pune din 3 în 3 ani (sau greşesc cumva?). Şi evident că se pune asfalt de proastă calitate, se pune pe ploaie sau pe vreme urâtă iar mai mult de 3 luni nu rezistă pentru că gropile reapar la loc. Ţara gropilor deschise. Sincer, îmi place ţara asta, este o ţara frumoasă dar când văd anarhia ce ne înconjoară mă apucă alergia. Serios vorbind.

Advertisements

12 comments

 1. citisem pe undeva ca prima firma de drumuri de la noi ruleaza bani cit primele 90 de firme din Bulgaria. Si ca in Bulgaria care e de 3 ori mai mica decit Ro s-au facut vreo 400km de autostrada in timp ce la noi doar vreo 100.

 2. astia suntem ca si popor…ceva nou…nimic
  si sincer sa fiu hai sa nu o mai laudam asa de rau ca nici asa de frumoasa nu este…
  tot atata frumusete ca oricum numai in europa sunt zece mai frumoase

 3. las ca macar avem borduri :)) in Petrosani de 2 luni se pun borduri in prostie, pai normal ca trebe sa scoata si Ridtzi bani deundeva daca nu mai suge din bugetul ministerelor. Banuiesc ca toata tara e plina de borduri, ce bine ar fi daca ar circula masinile pe borduri…

 4. Nici macar odata la trei ani nu ar trebui facute… o asfaltare facuta cum trebuie ar trebui sa tina MINIM 10 ani… dar oricum, daca nu s-au rezolvat problemele cand erau bani si economia duduia, acuma cand nu sunt nici macar bani de salarii si de pensii chiar nu cred ca are rost sa ne facem iluzii ca se va schimba ceva…

 5. @doctor, da asa suntem noi, dar totusi nu ar trebui sa facem ceva sa schimbam acest lucru ?

  @adriank, pai da, borduri se pun dar asfaltari nu se fac, sau daca se fac sunt de proasta calitate, deci trebuie sa se faca ceva.

  @Bogdan, da ai dreptate, cand erau bani nu s-a facut nimic, dapai acum cand totul este in declin.

  @constanteanul, nu, nu a trecut nici un razboi asa este drumul pe undeva prin romania.

  @Gyerko, pai daca vrem sa circulam pe jos, atunci de ce s-au mai facut drumuri si atunci de ce avem si noi un jeg de autostrada ? Ca sa mergem pe jos ? Daca cei de la putere sunt iresponsabili, asta inseamna ca tebuie sa circulam pe jos ? Nu cred. Defapt sunt sigur ca nu trebuie facut asa.

 6. In ritul economiei romanesti nu vor mai asfalta deloc. Politicienii nu stiu decat sa se certe pe ciolan, isi insceneaza unii altora cate ceva, pentru ca mai apoi sa i-a masa impreuna la o carciuma selecta prin Londra, pentru a imparti ce a mai ramas din Romania.

 7. Buna ziua!
  Doresc sa va informez cu privire la revolta mea impotriva strategiei de intretinere a drumurilor ce apartin de judetul Arad. Nu as spune ca cele ale judetului Bihor sunt mai bune, insa este ceva revoltator. Drumul de la Oradea la Arad este de-a dreptul un test de supravietuire si cred ca nu sunt singura ce afirma acest lucru. La nivel de comune sau orase este acelasi lucru, sunt portiuni ce in toamna anului 2010 au fost reparate, la un moment dat era impanzit de semafoare si de echipe ce munceau insa rezultatele deja se vad, gropi peste gropi pe marginea carosabilului si mai rau decat atat sunt de-a dreptul si pe mijlocul soselelor.
  Am fost nevoita toata saptamana sa fac acest drum si ma astept din moment in moment sa sara o roata de la masina, sau sa fiu nevoita sa merg cat de curand in service-ul auto. Este de-a dreptul revoltator ca nimeni nu ia nici o masura, sunt semne de circulatie cu limita de viteza de 50 la ora insa va asigur ca nu se poate merge decat cu 30 in acele portiuni. Iesi dintr-o groapa si dai in alta, pericolul de accident este la tot pasul din cauza drumurilor necorespunzatoare. La intrare in Zerind e jale, apoi urmeaza in Zimand o portiune de cativa kilometri de-ti vine sa plangi, astea au fost doar 2 exemple insa o sa va asigur ca daca cineva verifica aceste drumuri va avea aceeasi surpriza neplacuta. NU ESTE POSIBIL ASA CEVA. De ce nu face nimeni nimic? pe langa faptul ca suntem obligati sa platim pretul care este la combustibil, isi mai si bat joc de noi cu drumurile pe care le avem. Nu stiu de competenta cui tine pentru ca drumuri si poduri Arad nu are nici macar o adresa de email unde sa-mi pot comunica dezamagirea insa sper ca cineva totusi va citi si va reflecta asupra acestor probleme, fara a spera la primirea unui raspuns oficial….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s