Creştinismul


Am observat că mulţi “creştini” din zilele noastre, sunt cu adevărat creştini exact atunci când este o pomană cu adevărat mare, adică la sărbătorile astea mari cum a fost şi cea de astăzi. Am văzut aşa din greşeală pe un post de televiziune, cum mii şi mii de “creştini” se călcau în picioare pentru a reuşi să apuce şi ei ceva de pe acolo.

Ba oameni buni, vedeţi că pomana îngraşă, dar nu ţine de foame.  Sincer când văd chestii de genul ăsta pur şi simplu mi se face scârbă. Şi mă întreb, oare numai la noi este aşa ? Sau şi prin alte locuri ? Că aici în România, este aşa la fiecare sărbătoare mai mare. Cred că până la urmă o să numească zilele astea “zilele în care lumea se calcă în picioare, fără motiv”.

Pur şi simplu nu înţeleg cum anumite persoane poţi fi aşa. Înţeleg să fii creştin, dar creştinismul nu înseamnă să te calci în picioare şi să te înghesui pentru o bucată de colac şi un pahar de colivă. Pur şi simplu mi se pare absurd. Şi acum pot spune sincer că biserica are cea mai multă influenţa asupra populaţiei.

Unele persoane, în loc să evolueze au făcut exact opusul, au involuat şi puteţi observa acest lucru la fiecare sărbătoare mai mare. Din păcate această este societatea din ziua de astăzi, iar diferite chestii din ce în ce mai jenante pentru întreagă populaţie se petrec pe zii ce trece.

Advertisements

7 comments

 1. avem cele mai multe biserici din intreg universul, suntem cei mai fanatici credinciosi si avem cele mai multe supersitii. Insa a meritat, ne-a ajutat Dumnezeu pana peste masura, deaia o ducem asa bine.
  PS: Tara lu Dracula plina de credinciosi 🙂

 2. I agree with you… sensul adevarat al unei sarbatori s-a pierdut demult. acum s-a creat ceva de genul…”vanatoare de pomeni” poate si din cauza faptului ca sunt multi oameni saraci care stiu macar ca, mergand la biserica, li se asigura un colac sau ceva de mancare, nu merg neaparat ca simt ceva in suflet ori sa asculte slujba respectiva.

 3. @adriank, da, observ cat de mult ne-a ajutat. Am impresia ca “o ducem din ce in ce mai bine”

  @carmen, chiar daca sunt oameni saraci sunt sigur ca tot ar putea sa mearga pe undeva la munca si sa nu se inghesuie la fiecare pomana mai mare. Poti face orice daca iti doresti cu adevarat.

 4. da ba Boogie .. da hai sa fim seriosi .. aia sunt oameni care chiar nu au ce sa manance 90% si restu..ca tot romanu…”e pe moca???dami 10!!!!”

 5. Acum inca e bine. Acum 100 de ani era mai jalnic, plus ca atunci erau captivi ai zecilor de superstitii si obiceiuri care mai de care mai ciudate privind pomana.

 6. Pai doar asta considera omul ca are nevoie . Sa-si umple stomacul , sa primeasca ce i se ” cuvine ” si sa aiba parte de tot ce-si doreste .
  In articolul tau ai scos in evidenta partea cu stomacul . Sunt atat de disperati , incat cred ca un pahar cu , coliva sau o bucata de paine ii face mai fericiti . Ca de , e gratis 🙂 .
  Si s-a schimbat automat sensul unei pomeni sau al unei prezente la biserica la sarbatoare . De aici si calcatul in picioare ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s