Superficialitatea


De ce omul în anumite momente din viaţa lui este atât de superficial ? Ce anume îl determină să fie aşa ? În anumite momente nu ne pasă decât de aspectele superficiale ale vieţii şi ale celor din jur. Din păcate nu stăm să ne gândim, să analizăm problemele şi de cele mai multe ori de avântăm cu capul înainte indiferent de consecinţe. Şi asta nu este legat numai de anumite probleme ci şi de anumite perioade ale vieţii când suntem curioşi să încercam lucruri noi.

Omul mai este superficial şi când mai observă anumite lucruri în jurul sau, pur şi simplu este afectat de prima impresie care i-a făcut-o cineva anume, sau care i-a făcut-o un anumit lucru. Nu stă să se gândească în consecinţă. Oare ce anume ne determină să fim aşa ? Poate cu timpul vom reuşi să ne schimbăm şi să nu mai fim aşa cum suntem acum. Şi să ştiţi că nu vorbesc în numele tuturor, deci să nu se simtă nimeni ofensat.

Am observat multă lume superficială şi nu pot spune că nu am şi eu momentele mele în care sunt superficial, dar încerc să fac că acele momente să fie din ce în ce mai rare. Pentru că vreau să gândesc în profunzime când văd ceva pentru prima data. Ştiu că este greu, dar cu exerciţiu voi reuşi, nimic nu este imposibil. Bănuiesc că fiecare, măcar o data în viaţă sa a fost superficial. Este imposibil că o persoană să nu fi fost superficială.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s