Tatuajele din inchisorile Rusiei


Am scris acum o perioada despre tatuaje, aveti articolul aici si m-am gandit sa vin cu ceva nou si mult mai interesant. Asadar mai jos aveti  o scurta prezentare a tatuajelor din inchisorile rusiei : 

In inchisorile Rusiei, tatuajul reprezinta personalitatea detinutului. In inchisori americane, anumite lucruri, o lacrima deexemplu, poate indica crime sau un statut intr-un gang, dar in inchisorile ruse, aproape fiecare tatuaj semnifica o bucata de istorie care o poarta detinutul, iar multe reprezinta proteste impotriva autoritatilor si de multe ori impotriva regimului comunist.

Tatuajele false sau neincasate sunt de multe ori pedepsite, asigurandu-se ca aceasta limba scrisaa pe corp sa-si pastreze semnificatia. Nu se cunoaste modul in care sau cand aceasta limba complexa vizuala a inceput; insa imagini de la inceputul anilor 1920 arata un sistem complex si dezvoltat de tatuare.

Multe dintre imaginile tatuate sunt religioase. De exemplu, imagini cu catedrale si manastiri sunt comune. Un crucifix pe piept semnifica faptul ca purtatorul este un hot si literalmente “printul hotilor”. Acesta este considerat un tatuaj foarte onorabil. La inceputul secolului, imagini ale lui Lenin si Stalin au fost tatuate deasupra inimii si deasupra altor organe vitale pentru a preveni lovirea acelui loc de carte gardienii inchisorilor. Gardienii nu indrazneau sa loveasca chipul liderilor lor. Acum ca, comunismul a cazut, aceste modele au pierdut interesul; au fost inlocuite cu imagini ale crestinismului. Alt simbol politic a mai fost zvastica,  ceea ce nu inseamna neaparat ca purtatorul este nazist. El reprezinta rebeliunea si pedeapsa pe viata.

Animalele sunt cele mai comune in cercul hotilor. De exemplu sarpele incolacit in jurul gatului reprezinta ca, comunismul il stranguleaza. Un paianjen indica, ca detinutul este dependent de droguri, de asemenea si un fluture al carui corp se termina intr-o seringa, reprezinta un consumator de droguri.

Vulturul indica un bandit, iar un taur indica un proxenet. Rezultatul acestor imagini este un portret complex sau biografia persoanei care il poarta, unul fluent in limba tatuajelor. In inchisorile ruse, doar uitandu-te la un detinut stii cu exactitate unde a fost, ce fapta a comis si ce pedeapsa are de ispasit. Daca este recidivist sau nu.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s